Миков: Има нов образователен министър, нова просветна политика – няма

  • 04 февруари 2016 11:31

  • 1655
  • 5
Миков: Има нов образователен министър, нова просветна политика – няма
© Булфото

От вчера имаме нов образователен министър, но моите очаквания са, че няма да получим нова политика в просветата, което зачерква „новото” в рокадата. Всъщност, досегашната политика, която бе зачената в първия мандат на ГЕРБ, ще продължи да се прилага до пълното разбиване на просветата. Това заяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно във Фейсбук по повод избора на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на мястото на освободения Тодор Танев, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според лидера на социалистите не се вижда нищо ново и в персоната, която поема щафетата в похода срещу българското образование. Миков отбелязва, че кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е предизвикала достатъчно негативни реакции и сред представителите на самото мнозинство – свидетелство за историческите натрупвания, които й тежат. „Но дори лицето да не беше така познато, някаква промяна можехме да очакваме, ако имаше заявка за нова политика – такава не чухме!”, подчертава председателят на БСП.

„При обсъжданията в Народното събрание управляващите не пожелаха да коментират въпроса какво ще се промени с „новия” министър, което е сигурна индикация за козметична промяна с цел туширане на напрежението. Според мен обаче, то няма да се понижи!”, прогнозира Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. „Големият проблем не е дали министърът е Кириак Стефчов или патриот, а в това, че образователната политика на неговото правителство не е никак родолюбива. Няма нищо патриотично например в това все повече деца да напускат класните стаи, а пренасочването на ресурс от държавните към частните училища дава точно този резултат. С нищо не помага за възпитаване на любов към Родината фриволната интерпретация на исторически факти от важни периоди в българската история, само и само, за да се спази някаква самоналожена политическа коректност”, коментира лидерът на левицата.

Според Миков няма да помогне и назначаването на министър с богато европейско CV, ако отношението към политиката на ГЕРБ, прокарвана с новия закон, не включва квалификацията „вредна за българската просвета”: „Защото тази политика вкарва все повече бизнес в едно поначало обществено и национално дело, за което държавата трябва да отговаря, а печалбата не бива да е водещо съображение, например при списването на учебниците. Не чухме нито обективна оценка, нито дори плахо намерение за ревизия”, посочва председателят на БСП. По думите му проблемите в българското образование ще стават все по-големи и видими, родителите и учителите ще бъдат все по-гневни, а опозиционните критики ще са все по-остри.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1655 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
DEDKO

2016.02.24 | 19:20

5
MIGLENCHE NA 3 TI MART 2016/DOKAJISE CELUVAM TE.

2016.02.24 | 19:19

4
Пръмовица затвори реакторите, сега ще затваря училища! Браво! На нас са ни достатъчни азбуката и "Оцеола"!
gost

2016.02.24 | 19:19

3
A pri vas ,kakvo imasche-12 godini biahte ha vlast-v prehoda//moje i da sa pove4e//.
Саси

2016.02.08 | 09:12

2
Миглена Кунева не е никаква надежда за просветата! Прав е Миков, че само човекът е нов, до сега Кунева не е излезнала с обяснение, какви са й плановете за справянето с образователните въпроси!

2016.02.08 | 09:12

1
за съжаление е прав, нов министър без нова политика в просветата

Добави коментар

Водещи новини