Нено Димов: Един политик трябва да печели доверие

  • 03 февруари 2016 08:15

  • 1795
  • 5
Нено Димов: Един политик трябва да печели доверие
©

Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, председател на Института за дясна политика,  бе категоричен в сутрешния блок на БТВ по повод кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за образователен министър, че един политик трябва да печели доверие, за да реализира политики.

"Реформаторският блок в момента не може да предложи единна кандидатура. Ако Кунева все пак успее да събере 50+1, то трябва да се запитаме как тя ще управлява, с ниска подкрепа от 101 депутати, да прокарва закони", каза още той. Димов смята, че децата в училище не искат да четат изучаваните автори. "Съжителството не е измислица на сегашния министър, имало го е и по мое време", категоричен е още той.

"За тежката задача на образователен министър явно никой не е подходящ. Не се гледа каква политика се прави, а какви пари ще се направят - колко ще усвои РБ през Москов и през Кунева, това са нереални политики. Кунева ще продължи да изпълнява наложен вече закон. Моделът е чужд, той е прокаран от неолиберална политика. Законът е вреден, защото парите следват ученика. Ако сте учител нямате никаква възможност да мръднете, защото парите се разпределят от директорите, назначени от кметовете. Това прави образованието партизирано", заяви политологът Мария Пиргова. По думите на Пиргова образуванието няма как да не се променя. Не може да не се спазва Конституцията - средното образувание по нея е до 12 клас, а не до 10-ти клас, смята още тя.

Политическата фигура трябва да е развита в политически аспект, каза още Димов и допълни, че тя трябва да може да оперира и в образователното министерство, и в което й да е друго, категоричен е Димов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1795 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Галина Стоянова

2016.02.03 | 11:56

5
Калина Атасанова, направете справка в правописен речник за думите "образование" и "образувание". Освен Вас други няма ли? Нека и редакторите да погледнат!!! Недопустимо е! Много грозно... Създадох си адски лошо впечатление .... Съжалявам.

2016.02.03 | 11:56

4
Куревица отдавна е загубила доверието на народа. Откога на предателите им викате политици г-н Ненов? Я се махай, че само като ви видим с куневица ни иде да си изхвърлим тв-тата.

2016.02.03 | 11:54

3
И тоя защитава предателите на народа. Голем мръсник и гьон сурат требва да си, за да защитаваш мърша като куневица!

2016.02.03 | 11:33

2
този комсомолец дошъл да защитава кунева, какво доверие може да печели тази съгласна с всичко госпожа
илюминат-ренегат

2016.02.03 | 11:33

1
Политомафиот ли имаш в предвид?

Добави коментар

Водещи новини