Политолог: РБ започва да изглежда като политически трик

  • 02 февруари 2016 14:53

  • 1490
  • 1
Политолог: РБ започва да изглежда като политически трик
©

Това, което се случва в Реформаторския блок (РБ), е нормалният резултат от начина, по който самият РБ беше създаден, по начина, по който функционираше. Това каза пред БНР политологът и преподавател в Софийския университет Страхил Делийски.

Още при самото си създаване в РБ имаше различни противоречия – политически, и стратегически и идеологически. Само че той беше създаден в името на това да легитимира втория кабинет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и определен интерес да бъде представен в изпълнителната власт. Беше разказан като политическо представителство на онези групи от централната градска интелигенция, голяма част от тези, които бяха на улиците 2013-2014 г. Но РБ освен да легитимира второто правителство на Борисов, не успя да свърши нито една от другите си задачи, заяви политическият анализатор.

Идеята за граждански съвет беше наистина изключително напредничава, прогресивна и демократична, когато беше представена и беше реализирана. Сега погледнато от днешна перспектива се оказа, че този граждански съвет вече няма абсолютно никакви функции и едва ли не е бил част от онези трикове, за които ни говореше г-н Лукарски преди една година. Изобщо целият РБ от дистанцията на тази изтекла година и половина започва да изглежда като един политически трик, посочи Делийски.

Относно кандидатурата на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 за образователен министър, политологът коментира: "Една персонална промяна по никакъв начин няма да даде каквото и да е допълнително качество на системата на образование. Необходими са много сложни задълбочени анализи и оттам системни решения в сферата на образованието. Кунева има чиновнически опит, който при всички положения е необходим за един министър. Не бих избързвал да дам предварителни оценки. Нека видим първо концепцията на г-жа Кунева. Но е много важно с каква подкрепа се ползва тя – дали ще се ползва с подкрепата на премиера или ще остане изолирана както беше бившият министър проф. Танев. Това е ключовият въпрос за мен".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666

2016.02.03 | 11:28

1
стрилчо, и тоо сайт усра!

Добави коментар

Водещи новини