Манолова критикува Законопроекта за равнопоставеност между мъжете и жените (видео)

  • 19 януари 2016 15:31

  • 2315
  • 3
Манолова критикува Законопроекта за равнопоставеност между мъжете и жените (видео)
© Булфото (архив)

Под егидата на омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на се провежда дебат за Законопроекта за равнопоставеността между мъжете и жените, предаде репортер на Novini.bg.

На дискусията присъстват вицепремиерът и министър на социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, който е вносител на законопроекта,  депутати, експерти и представители на неправителствени организации. Омбудсманът подчерта, че проблема с равнопоставеността е изключително важен, тъй като България е на предпоследно място в Европейския съюз в тази насока. Манолова обясни, че до този момент са правени няколко опита да има закон, но всички са били неуспешни. Първият такъв опит е направен от 39-то Народно събрание, после в 40-то НС от г-жа Емилия Масларова и сега от г-н Калфин, като вече дори и Албания имат Законопроект за равнопоставеността, разкри Манолова. Подкрепям и адмирирам министър Калфин за подготвения проект, но имам огромно притеснение от съдържанието. Законопроектът има повече пожелателен характер. Утвърждава едно вече съществуващо положение. Неговото съдържание е едно голо пожелание. Това се обуславя, защото няма конкретни механизми за контрол. Няма предвидени мерки при констатирани нарушения на закона, каза още тя.

Тя допълни, че ще бъдат направени, от нея и експерти, конкретни предложения между първо и второ четене. Трябва да има езикова равнопоставеност, обяви Манолова и даде пример, че наскоро е отнесла сериозна критика от адвокатки, които са настоявали пред нея, че омбудсман е в мъжки род и трябва да започне да се казва омбудсманка. Манолова завърши с мисъл на нейна колежка от Норвегия: "Въвличането на повече жени в управлението не означава овластяване, а означава, че по-малко некомпетентни мъже ще заемат постове".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2315 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
В природата няма равнопоставеност

2016.01.20 | 10:10

3
Меркел не я огря да я онодят група потни араби, но успя да го нач*ка на доста жени в Европа, Бъчварова докара две хиляди от същите потни араби в България и ги гони по улиците, това правят жените с власт. Много лесно се вижда какви управленки са жените, ако затворят група от тях в една стая.

2016.01.20 | 10:10

2
Комунистите успяха да направят от правешки овчар главнокомандващ, сигурно ще успеят да направят и от улични метачки бизнесдами и мениджърки.

2016.01.19 | 19:21

1
Опит за налагане на западен феминизъм и в България. Който не знае какво е това, да върви в у туб и да види за какви извращения става на въпрос.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини