Манолова: „Топлофикация“ малтретира потребителите си, тя утре ще започне да предлага на хората марма

  • 15 януари 2016 08:22

  • 2675
  • 6
Манолова: „Топлофикация“ малтретира потребителите си, тя утре ще започне да предлага на хората марма
©

„Топлофикация“, която се превърна в нарицателно, на практика малтретира своите потребители.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Поводът за мнението, което даде е, мъж, който реши да си плати сметката за парно с монети от по 1 лев. Последва реакция от съпруга на касиерката, който му скочи на бой.

Организирам в края на този месец една кръгла маса по проблемите на хората в „Топлофикация“, съобщи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

По думите й трябва сметката, която получава клиентът да бъде разбираема.
„В България тази такса „сградна инсталация“ е на ръба на европейската директива“, възмути се омбудсманът.

Топлофикационните дружества и специално софийската „Топлофикация“ умишлено не уведомяват своите клиенти, че са пуснали молба да съда, така 35 лева стават 10-20 пъти повече. Извинявайте, „Топлофикация“ не е дружество за юристки услуги, ами те утре ще започнат да предлагат на хората мармалад, подчерта Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

„Ще настоявам Топлофикация да се откаже от тези юристконсулски задължения“, категорична бе тя.

Манолова коментира още наболялата тема за убийството на 18-годишния Тодор от Враца.

„Зад този случай прозират много обществени процеси – чувството за безнаказаност, липсата на доверие в институциите и според мен безразличието на обществото. Човек реагира тогава, когато е лично засегнат. За съжаление, обществото като че ли в е полудрямка, която трябва да бъде прекъсната“, отбеляза тя.

По думите й обвинението срещу двамата биячи на момчето се е променило в по-тежко благодарение на това, че гражданското общество там се е събудило.

„Като юрист се притеснявам, че трябва да се извършват някакви брожения, за да може местната прокуратура да се събуди“, изтъкна още Манолова.

Според омбудсмана чинът, по който се увеличиха винетките, е наистина несправедлив. Манолова съобщи, че днес внася искане до премиера Бойко Борисов за въвеждане на еднодневна винетка за хората, които не използват всеки ден републиканската пътна мрежа.

Последвайте канала на

2675 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
gost

2016.01.15 | 21:05

6
GOSPOJA MANOLOVA,ZASCHTO NE OPOVESTITE PUBLI4NO,KOI SA SOBSTVENICITE NA TOPLOFIKACIITE PO MESTA I KOI KOLKO % DIAL PRITEJAVA?

2016.01.15 | 20:59

5
Модератора ,нагоре с д-то ли си станал ? Ама не е имало КОЙ да те оправи !
Петя

2016.01.15 | 20:59

4
Г-жо Манолова ,на ръба и под ръба на Европейската директива е и чл.417 ,геноцидът на бълг.народ.Защо не направите и за него кръгла маса?
Саси

2016.01.15 | 20:59

3
Трябваше Мая Манолова да заеме позицията на омбудсман, за да обърне внимание някой на издевателствата, които Топлофикация прави над хората!!!
аз

2016.01.15 | 20:59

2
Точно Мая ли?! Все едно не помним нейните беззакония преди по-малко от три години!

2016.01.15 | 20:58

1
Крадеца вика "Дръжте крадеца "!

Добави коментар

Водещи новини