Депутати: Убийството във Враца ни шокира, но не трябва да се обвиняват политиците

  • 15 януари 2016 08:15

  • 2395
  • 7
Депутати: Убийството във Враца ни шокира, но не трябва да се обвиняват политиците
© Булфото

Убийството във Враца шокира всички нас. Никой не иска да вижда България като мутроподобна държава.

Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев. Заедно с него гости бяха и колегите му Данаил Кирилов - ГЕРБ, Филип Попов - БСП и Хамид Хамид от ДПС. Те коментираха темата за убийството на 18-годишния Тодор във Враца. Извършихме много промени в съдебното законодателство. Настоящето Народно събрание заяви стремежа си да формира наказателна политика за тежките деяния и престъпления. Извършихме сериозни промени за пътно-транспортните произшествия, за хулиганските престъпления и тн. Не искам да коментирам фактите от случая във Враца. Това не е институционален проблем. Проблемите идват от ескалация на хулиганството. Ние не уважаваме себе си и ближните си, за това не уважаваме и законите си, разкри Кирилов. 

Филип Попов изрази мнение, че в последната една година липсват институциите. Обществото няма вяра на институциите. Хората ги пребиват, жена живее с мъртвите си родители, за да им вземе пенсията. За каква държава говорим тогава? Хората на чувстват държавата като своя. Не очакват нищо от нея. Нито в социален аспект, нито в правов аспект, нито в сигурността. Трябва да върнем вярата в институциите, категоричен беше депутатът от БСП.

Политиците не трябва да се намесват в квалификациите на прокуратурата, каза Хамид. В последните години много зачестиха тези случаи. Агресията сред младите хора ескалира. Трябва да се заровим в първопричините. В България липсва уважение към държавата. Много е елементарно да се пренася всичко в полето на политиците. Не можа само да се казва - ние нямаме закони и за това става така. Нашите закони не са никак лоши. Не съм съгласен и с тезата, че винаги съдът е виновен. Преди да влезе едно дело в съда има редица други инстанции, допълни депутатът от ДПС.

Народните представители коментираха и темата за вчерашното заседание на Висшия съдебен съвет. Аз мисля, че в цялата история някой много искаше да докара Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на заседанието. Очевидно е, че това е сценарий и постановка. Сценаристите обаче, трябва да повишат малко класата, защото вчера филма приличаше на "сапунка". Някой от много време имаше нужда да вкара премиера в оборите на ВСС, изказа мнение Кирилов. Съгласен съм с мнението на колегата. сценарият постигна своя резултат. По-притеснително е, че представители на съдебната система изказват все по-често политически мнения, а това е недопустимо. Ако някой съдия иска да става политик, трябва да напусне системата и да мине през избори, каза Хамид.

Хората от цяла България не се интересуват дали във ВСС гласуват тайно или явно. Те не се интересуват от разни колегии. Тях ги интересува да видят резултат в съдебната зала, а това не се случва. Зависимостите между изпълнителна и съдебна власт достигнаха невиждани висоти. Ние ясно заявихме, че съдебната реформа трябва да започне от промяна в законите, а не от промяна в Конституцията, категоричен беше Филип Попов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2395 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.01.17 | 02:24

2
Грънци ,кой "доведе" "декорацията" в родината ни !Точно тези охранени свине !Подмениха мисленото и отвързаха престъпленията !Какво ,да им благодарим ли ! Телевизии ,филми ,вестници бълват "западната "култура ,на убийства ,изнасилвания ,наркомания !

2016.01.20 | 15:29

7
Абе за демокрацията плачеше и народът, някои казваха че нямало банани и портокали по Живково време... не можели да пътуват свободно...

2016.01.20 | 15:29

6
Прав си колега ,но народа е като стадо овце ,накъдето го поведе овчаря ,натам и ходи !Овцете ли са криви ?

2016.01.18 | 19:28

5
е нали първо овцете избират овчаря, освен това аз не съм овца и не позволявам да ме водят...

2016.01.18 | 10:59

4
Димитър Делчев или си тотално непросветен, или се опитваш да ни пробутваи евтина демагогия. Липсвали институции-глупости. Иституции се нароиха, на които директори и управители са партийно назначени мекерета профани, на които основната роля е да изпълняват политически поръчки. Аз съм редови в институция която не работи по горенаписаната причина. Зная тези институции как работеха преди и как работят сега. А и да работи като няма правосъдие няма реализация на дейността и. Всичко завършва с - неизвестен извършител, делото се прекратява. l

2016.01.18 | 10:57

3
Като дойдат избори се чувстваме празнично, отиваме, най сериозно, гласуваме.... а именно тогава трябва да си дадем сметка, че от нас зависи всичко. Толкова години вече нищо не се промени, пробвахме всички партии но... продължаваме пак по същия начин.

2016.01.16 | 11:36

1
Какво да обвиняваме политиците, нали народът ги е избрал, значи ги одобрява.

Добави коментар

Водещи новини