Камен Костадинов: Лютви Местан се поддаваше на външни вмешателства

  • 13 януари 2016 18:38

  • 2475
  • 2
Камен Костадинов: Лютви Местан се поддаваше на външни вмешателства
©

Естественият завършек при така създалата се ситуация в ДПС беше отстраняването на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Това е завършекът на един период от три години, при който ДПС беше управляван по начин, който доведе до отстраняването му. За първи път въпросът бе повдигнат на миналогодишния купон в сараите на почетния председател на ДПС. Той отбеляза, че партията се управлява еднолично и призова решенията да се вземат колективно, беше даден съвет да се върнем към традициите си. Това каза Камен Костадинов от ДПС в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Г-н Доган произнесе словото си спонтанно. Трудно ми е да споделя подробности, тъй като не присъствах, но ми бе разказано подробно. Г-н Доган е направил анализ на процесите в света и начина на управление на ДПС. В ДПС имаме най-тясна връзка с избирателите си. Тази връзка никога не е била прекъсвана и се гордеем с това. По време на колективните заседания обикновено г-н Доган взима думата последен. Тази традиция бе прекратена от г-н Местан. Фактът, че по няколко часа е говорел г-н Местан, без никой да има възможност да се изказва, подразни всички. Никой от нас нямаше възможност да изрази мнението си“, разкри Костадинов.

Не става въпрос за противопоставяне между Анкара и Москва, уверява Костадинов по повод думите на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. „До решението на 24 декември основните причини за това бързане бе поведението на Местан от 17 до 23 декември. Той не се ръководи от собствените си действия, а се поддава на външни вмешателства. Опит за натиск от външни сили, стоенето му в турското посолство“, разкри Костадинов.

Няма никаква опасност за разцепление на ДПС, увери Камен Костадинов. Всички мои колеги и аз сме направили обиколка в избирателните си райони. Електоратът на ДПС е наясно какво се случва, няма как да му се пробута един измислен конфликт. Г-н Доган заяви, че времето не е романтично, а опасно, около нас бушуват опасни процеси и би било прибързано да се правят политически анализи. За нас стабилността на България е най-важна.

В края на април ще има национална конференция на ДПС, на която ще бъде избрано новото ръководство на партията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2475 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.01.14 | 19:11

2
Абе какво стана с Бисеров бе? след толкова крадене защо е невинен бе? Що не мецнете нещо за него бе? Капути миризливи!
ДПС Върбица,Шумен

2016.01.14 | 10:07

1
Г-н Костадинов в продължение на по-вече от четвърт век посочете поне един случай където колективно е вземато дадено решение в ДПС.На шахматен език всички Вие като фигурите- топове,офицери и коне сте приравнени като пионки пред Доган.На шахматната дъска са пионките като Вас и дамата и царя,е тогава как е възможно вземането на колективно решение. На черното поне Вие не казвайте бяло.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини