Борисов: Гледайте овце и агнета, за да успеете

  • 15 ноември 2011 07:10

  • 12023
  • 85
Борисов: Гледайте овце и агнета, за да успеете
© Булфото

Ако искате успешен бизнес, гледайте овце и агнета. Пазарите са гладни, купуват ги и в Европа, и в Турция, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в интервю за вестник „Стандарт”.

Според него в животновъдството има много хляб. Затова и кабинетът е отпуснал 50 млн. лева помощ за стопаните.

Борисов обясни, че кабинетът търси инвестиции, които да носят работни места и печалба за държавата. Точно обратното се получило с проектите за зелена енергия, които станаха масови през последните години.

"Те само източват пари от хазната. Ако не ги спрем, след 1-2 години може да се наложи да внасяме ток", заяви Борисов.

Той каза още, че НОИ е затънал като БДЖ, но това се е криело досега, както и че всяка година от института са се вадели по 680 млн. за осигуровките на военните, полицаите, разузнаването и ДАНС.

"Имаме кандидат за министър на правосъдието", съобщи премиерът.

"Когато трябва, ще изляза, ще го обявя и ще го представя на Министерския съвет. Мога да кажа, че е жена и не е от екипа на Попова", поясни още министър - председателят.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12023 85

Свързани новини

Коментари 85

Добави коментар
93

2013.01.02 | 22:11

85
Каквото и да кажете Бойко е прав.

2012.04.05 | 08:45

84
Тиквата как не се е сетил да зачисли на учените от БАН по едно стадо, та да не мрънкат за заплати!
13

2012.04.05 | 08:39

76
Съгласен съм с това което казва Бойко . За да се измъкне България от тъпата криза наистина трябва да се обърне повече внимание на скотовъдство и земеделие.Няма с какво друго да бъдем конкурентни на развитите държави.Разбира се няма да стане без помоща на инвестиции и правителството.Така ще има и работни места но трябва наистина да се работи.Това е пътя навремето хранехме половината свят за жълти стотинки.Българските плодове и зеленчуци бяха на световно ниво.А тировете с наше месо вървяха един след друг по целия свят.Това може да се направи и сега но трябва много работа не само да мрънкаме и да пишем глупости по сайтовете.

2012.04.05 | 08:44

83
"Тировете с наше месо", драги, вървяха към Русия и арабските държави. Как я виждаш да стане тая работа сега? Или ще се опитваме да се конкурираме с Бразилия, Австралия, Нова Зеландия и т.н. по скотовъдство? Айде вземете се в ръце, това е все едно да се конкурираме с Япония по автомобилостроене или производство на техника.
Гого

2012.04.05 | 08:43

81
Само че за това се изискват огромни средства които са непосилни за повечето Българи. Във момента Холандия е номер едно износител на плодове и зеленчуци но те имат изградени съоръжения а за това пак се искат пари. Само със земеделие и животновъдство няма да се оправи икономиката даже и във момента пазара е пренаситен а покупателната способност на Българина е нулева за какво да се занимава като няма кой да му изкупи продукцията. Това е поредната глупост на премиера и без това за две години управление държавата не върви напред разчита се само на едни данъци ако продължават да произвеждат безработни във това са най добри не знам от къде ще си съберат парите. Безработния не може да си плати нито вноската за пенсия или здравните без работеща икономика нито ще има земеделие нито хора да изкупуват продукцията. Минаха изборите и почнаха да увеличават цените и го правят веднага а когато става въпрос за заплати и пенсии отлагат със години при положение на човек му трябват 600 лева минимум за живеене те предлагат заплата 290лв. минимална и после се сърдят че няма хора които да се занимават със земеделие има много хора които работят във тази сфера зад граница но там заплащането е доста по добре. До сега откакто са на власт не съм видял въобще икономическата им програма или е 'TOP SECRET' като не могат да се справят както Гърция и Италия премиера си подава оставка докога ще заемаме последното място?

2012.04.05 | 08:40

79
Аз пък не съм съгласен с теб, защото ми е писнало да виждам как изграждаме нещо до някаква степен и управляващите в БГ и богатите фамилии виждат че могат да ограбят народа и ни връщат до просешка тояга и после хайде пак да градим. Да ама не...вече няма кой да им се хване на въдицата освен такива с къса памет като теб. Едно време дядовците и бабите ни са били прецакани от комунистите, после родителите ни бяха прецакани преди повече от 20 години, сега и нас се опитват да ни прецакат за пореден път. Това си е чиста проба Геноцид.
sportnamedicina.com

2012.04.05 | 08:43

82
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com
CHP (Cumhuriet Halk Parti)

2012.04.05 | 08:41

80
евет евет цената на агнешкото при нас е чок юксек (много висока) гледайте агнета !!! ние в турция ще правим най добрите соларни панели щото сме прости а вие българите сте умни и си знаете файдата!http://solimpeks.com/en/ peevskiye söylein daha cok kuzu ile ilgili yazi yazsin!!!! peevskiye söylein yuksek teknoloji icin yazmasin!!! кажете на пеевски да пише повече статии свързани с агнета! да не пише пеевски за високи технологии!!!!!!!!!! izi Günler!!!!!!!
Konrad Adenauer

2012.04.05 | 08:40

78
Herr Borisov! Bitte keine (Agrar)Experimente! Sind Sie Landwirt Herr Borisov?
rara

2012.04.05 | 08:39

77
С това мислене никога няма да се оправим.Че е поредната изцепка ,изцепка е ,но е истина.Каква е тая държава ,дето не може да изхранва собственото си население и земята й пустее.Яжте агнета от Австралия и Турция ,Картофи от Египет,Лук от Гърция,Телешко и Карантия от Бразилия ,и после питайте ,що взимам 300 лв.
Ицо

2011.11.16 | 22:30

18
Човека най-накрая, от 10 години насам, да каже нещо вярно и Вие веднага го награбихте... Едно въпросче само: от какво ще се прехранват стотиците хиляди безработни българи след една година? От туризъм ли? От работеща лека и тежка промишленост ли? Или може би всички ще ги вземат на работа в държавната администрация и МВР? Айде тези дето толкова много плюят да вземат да ни открехнат с едно отговорче. Обаче преди това ако може да прочетете в историята на България колко пъти сме излизали от блатото на мизерията точно чрез селско стопанство... /да вметна само, че аз лично съм върл критикар и яростен противник на всичко ГЕРБ-ерско и тоя пожарникар не мога да го понасям/

2012.04.05 | 08:38

75
Прав си , ама до някъде .Защото има много "ако". Коя банка и на какви условия ще даде средства за старт?( сещам се за една , предполагам и ти ) Колко ще ти струва да се регистрираш като производител? И с какви данъци такси ще те обложат? Ще ми кажеш : "... ма то субсидии" всички знаем , кой ги дава и как, и кой взема и как ?! Кой ще изкупува продукцията , и на каква цена ? И кой и как ще организира износа ? Примери с тютюно. , млеко. и др. производители , да давам ли? Отделна тема е че и НСО ще те трябва да пази всяко стадо от набези на мургави чакали ! Когато Б.Б. ми отговори на тези въпроси , Аз съм първи който ще хване гегата !
lumumba

2011.11.15 | 09:24

1
тъй верно товарищ ицо!!!!
comrade lumumba пол пот

2012.04.05 | 08:37

74
атака и герб вечная дружба!!!
ataka

2012.04.05 | 08:36

73
GLASUVAT ZA GERB A SEGA GI PLUQT, 6TO ZA IDIOTI STE VIE BE

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини