Планината роди нещо, което не може да даде качествено правосъдие на хората, обяви Станишев (видео)

  • 11 януари 2016 13:44

  • 3450
  • 10
Планината роди нещо, което не може да даде качествено правосъдие на хората, обяви Станишев (видео)
© Булфото

Традиционно и тази година евродепутатът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на организира теглене на късмети от новогодишна баница, предаде репортер на Novini.bg.

Преди обичаите обаче той коментира няколко основни политически теми. Едната е какво се случва в Европа, направи анализ на ситуацията в България и ситуацията на партията, в която членува и за която работи.

Станишев категорично заяви, че Европа не се разпада, а се променя. По думите му много често тази промяна не е планова, а често се случва под действието на събития. Станишев смята, че всяка криза е ново начало и трябва да се намери механизмът, чрез който да се извърши промяната.

В момента Европа е подложена на криза след криза, които се натрупват и това променя много често отношението на европееца към Европейския съюз, изтъкна Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според социалистите в европарламента не може само с рестрикции да се прави политика, трябват реални реформи.

Много е важно за групата на ПЕС социалната защита на хората, много важно е през идващите години да се наблегне на образованието, културата, да бъдат взети спешни мерки за решаване на демографските проблеми, тъй като Европа е изправена пред безпрецедентна демографска криза, категоричен бе лидерът на ПЕС.

Станишев отбеляза, че светът става глобален и ние всички го виждаме. Разказа, че наскоро е имал среща с бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, който е споделил с него, че това не е бежанска криза, а е преселение на народите.

Относно случващото се в България Станишев заяви, че кабинетът, който управлява България повече от година, е кабинет на статуквото и на сделката.
„До този момент всичко, което е направено, е имитация на реформи, илюзия за стабилност и кредит от бъдещето. Всички сме свидетели колко много шум се вдигна при конституционните реформи и накрая какво излезе - планината роди нещо, което не може да даде качествено правосъдие на хората“, подчерта Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Водената политика в здравеопазването за мен е скандална. Здравеопазването се превърна в бизнес. Също така политиката в образованието е политика на десните. Недопустимо е средства от държавните училища да бъдат пренасочвани към частните, продължи Станишев.

„Децата станаха заложник на лобистки интереси заради закона в образованието. Средствата от държавните училища се насочват към частните, това е вредно за България. Имам чувството, че се изграждат два паралелни свята - в единия живеят управляващите, а другият свят е на реалността, в която живеят 99% от населението“, коментира европейският социалист.

Станишев заяви, че няма да коментира случващото се в ДПС, защото вярва, че партията е достатъчно стабилна и опитна и ще се справи вътрешнопартийните проблеми. Но Станишев е доволен, че Местан ясно е обяснил кой е свалил кабинета „Орешарски“.

Станишев се надява на нова перспектива и на силна БСП. Надява се на конгреса да има градивност, а не да се превърне в разправия.
„Не трябва да занимаваме хората с вътрешнопартийни дела, а да излъчваме стабилност и алтернативност към управляващите“, на мнение е социалистът.

Станишев даде дума, че няма да се кандидатира за президент.
„Поел съм ясни ангажименти пред избирателите си. БСП и левите партии в България трябва да търсят диалог, да се водят много разговори, за да бъде издигната силна кандидатура“, подчерта той.

Иначе от баницата евродепутатът си изтегли тематичен за него късмет: „На теб се пада път далечен – да се скиташ, но тук в родната ти къща една любов ще те завръща“.

Последвайте канала на

3450 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Червен малоумник

2016.01.12 | 09:05

10
Не се обаждай в строя , комуноиден гьонсурат !

2016.01.12 | 09:05

9
Колкото по малко се обаждате толкова по добре за вас г-н Станишев.
гошо

2016.01.12 | 09:05

8
Хазарин.Пфуу!
Петър

2016.01.12 | 09:05

7
Дори да е вярно, точно този гнусен и крадлив боклук няма право да коментира, защото той и подобните на него докараха за 70 години България и българите до фалит, глад, мъка и злоба.....
Фори

2016.01.12 | 09:05

6
Точно така е, социалното развитие на човечеството не бива да се спира.
пинсионер

2016.01.12 | 09:05

5
като се по4ни от иван костов,петър стоянов и се стигне до боико борисов,и вси4ки дето са у4аствали в правителствата са за народен сът.те убиха средната класа и пинсионерите.те провеждат гиноцит на българите.но ве4е се вижда края на мъките.маи месец ще доиде свободата.на власт ще диде на власт правителство което ще защитава и интиресите на средна класа и пинсиинерите.заштото това не демокрация.това е цицанизация.за цигани и турци привилеги за българите гиноцит.

2016.01.12 | 09:04

4
тикун олам - изкради света

2016.01.12 | 09:04

3
типичен евреин
gost

2016.01.12 | 09:04

2
Taia gad zaschto oschte ne e v zatvora?
gost

2016.01.12 | 09:04

1
Malko ni biaha naschite pedali,ta dokaraha toia izrod ot Ukraina.Izgonete go ot Balgariia toia predatel.Kade izgubi sekretnite dokumenti?Zaschto nikoi ne mu e potarsil smetka za tova?Vsi4ki li ste kombina maika vi m....a?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини