Президентът на ПЕС предлага план "Маршал" за младежта на Европа

  • 18 декември 2015 16:04

  • 1415
  • 5
Президентът на ПЕС предлага план "Маршал" за младежта на Европа
© Булфото/Архив

План Маршал за младежта на Европа, който да гарантира образование и работни места за младите в Европейския съюз, да подпомогне отглеждането на децата и подкрепи развитието на културата на Стария континент, предложи на лидерите от ПЕС президентът на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той сподели идеята си за Младежкия план "Маршал" пред премиерите на Италия, Австрия, Швеция, Португалия, Словакия и Малта, пред двама заместник-председатели на ЕК, еврокомисари, пред председателя на ЕП Мартин Шулц и председателя на групата на социалистите и демократите Джани Питела, съобщиха от екипа на Станишев. Всички те, както и лидери на левите партии на 7 европейски държави бяха посрещнати от Станишев на традиционната координационна среща на лидерите в ПЕС, преди Европейския съвет вчера, информира БТА.

"Левите лидери днес са категорични - популисти и крайно десни се опитват да се възползват от бежанската криза, от високата безработица, и от терористичните атаки, за да проповядват ксенофобия и да всяват страх у хората. Това е заплаха за европейския проект. Резултатите от изборите във Франция показват опасността, която те представляват, но има все повече крайно десни партии из целия континент: в Австрия, Финландия, Гърция, Германия и др. Социалдемократите ще продължат да защитават демокрацията и ще се противопоставят на възхода на национализма.

Днес, ние социалистите, имаме историческата отговорност да предложим социални алтернативи и политики за работни места, социално включване и единство. Нужен е европейски План "Маршал" за младите хора на Европа, основан на четири ключови приоритета: работа, образование, култура и грижа за децата, " обяви президентът на ПЕС.

Идеята е планът на Станишев да гарантира бъдещето на европейския проект, като създаде максимално добри условия за младите и децата, за да могат те в бъдеще да се развият в стабилна и просперираща Европа. Мнозинството от премиерите и лидерите на партии от ПЕС подкрепиха с изказванията си идеята на Станишев. Министър-председателят на Италия Матео Ренци припомни позицията си, че "за всяко евро за магистрала, трябва да има по едно евро за образование; за всяко евро за въоръжаване е нужно поне по едно евро за култура."

На заседанието бяха обсъдени още настоящата ситуация в ЕС, заплахата от популизма и крайната десница, кризата с бежанците, борбата с тероризма в ЕС и предстоящият референдум във Великобритания. Лидерът на лейбъристите Корбин бе приветстван от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. "Доволни сме, че Джеръми Корбин се присъедини към дискусията днес за предстоящия референдум за ЕС. Ние сме обединени в нашата позиция, че Великобритания трябва да остане в Съюза. Другите лидери от ПЕС предложиха своята помощ и подкрепа на г-н Корбин в предстоящата му кампания за оставането на Великобритания в ЕС."

Станишев бе първият европейски лидер, когото Корбин посети в Брюксел. След срещата си с президента на ПЕС, той се срещна с европейски комисари, премиери и партийни лидери, но най-напред подкрепата си за Корбин и Великобритания в ЕС даде Станишев.

Последвайте канала на

1415 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
КРАС

2015.12.19 | 10:55

5
Станишев се е взел много насериозно.Да сравнява жалките си идейки с плана Маршал!? Това е диагноза!
АНТИ-АНТИФА

2015.12.19 | 10:55

4
Еврейски боклук,ще бъдеш очистен
Саси

2015.12.19 | 10:55

3
Идеята е много добра и разумна! Време е да се мисли за младежта, бъдещето на света!
Боев

2015.12.18 | 19:03

2
Заради теб измекярин БСП рухна - сега каква е следващата разруха.

2015.12.18 | 19:00

1
AKO NE SE PREDPRIEMUT MERKI SRECHTU TAZI NEZAETOST MLADITE CHTE LUDNAT.NAPREJENIETO ENA RUBA NA TOTALEN MOORALEN I SOCIALEN SRIV

Добави коментар

Водещи новини