Валери Симеонов: ДПС натрупа прекалено много негативи

  • 24 декември 2015 10:27

  • 2864
  • 5
Валери Симеонов: ДПС натрупа прекалено много негативи
© Булфото (архив)

ДПС натрупа прекалено много негативи, на парламентарните избори през 2014 г. събраха 460 000 гласа, на местните избори 2015 г. - 260 00 гласа, каза пред "Фокус" Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Председателят на партията Национален фронт за спасение на България и на парламентарната група на коалицията „Патриотичен фронт" във връзка с изказванията на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и случващото се в ДПС. „Знаете нашата позиция. Това определено го притеснява, защото ДПС натрупа в очите на българския народ прекалено много негативи. Това е моето виждане по въпроса. Мотивът за това е нескритият страх от бъдещето на ДПС. Явно то е разцепено в два варианта. Радикален, действително като пета колона на турската държава и на турската агресивна външна политика от една страна и от друга страна по-умерено крило“, категоричен е Симеонов.

„В тази връзка Доган е притеснен за пушечното месо - явно осъзнава изолацията, има един много показателен факт, на който никой не му обръща внимание. Това е фактът, който го е докарал до някакво откровение и до някакви сериозни притеснения. Не само поведението на радикалното протурско крило. Това е следният факт, който не знам защо нашите социолози, анализатори въобще не подчертаха”, обясни Симеонов.

„На парламентарните избори през 2014 г. ДПС събра 460 хиляди гласа. На местните избори 2015 г. ДПС събра 260 хиляди гласа. Срив почти на половина. Това са тенденциите, които са притеснили г-н почетния председател и определено вътрешните противоречия между едно по-умерено крило в сравнително образовани и по-умерени хора и крайното крило на „сивите вълчета”, а именно Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, Мустафа Карадайъ, Тунчер Кърджалиев, Хюсеин Хафъзов и прочее новоизлюпени радикални депесарчета. Вероятно има и други зад тях”, коментира той. „Не съм изследовател на ДПС, не мога да говоря прекалено компетентно за тях, но за мен процесите са такива“, заяви Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2864 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.12.24 | 17:48

1
То пък патриоти трупат само позитива ама в банковите си сметки същите корумпета са като Дпс-то и те цоцат парите на народа по нищо не се различават!

2015.12.25 | 08:38

5
Политиката е игра на компромиси, може да са в коалиция с Тиквоча ама е в името на по-голямото добро. В противен случай ДПС пак щеше да участва в управлението и тогава тежко ни майка.

2015.12.25 | 08:37

4
Имаш ли доказателства или само ще рецитираш мантри. Аз до този момент не съм видял нищо от ПФ да ме накара да се съмнявам в искреността на желанието да си следват програмата.

2015.12.25 | 01:55

3
Шегуваш ли "Паричния Фонд" са в коалиция с мутрата а годин лъгаха избирателите си че са против него , пак гласувай за тях мpъceн бoклук хубавото е че на следващите избори предателския фронт е на боклука

2015.12.24 | 21:28

2
Браво Догане ,школата на бай Тошо си казва думата

Добави коментар

Водещи новини