Даниел Вълчев: Надявам се ДСБ да останат в РБ, трябва да се изненадваме по-малко (видео)

  • 15 декември 2015 08:18

  • 1498
  • 0
Даниел Вълчев: Надявам се ДСБ да останат в РБ, трябва да се изненадваме по-малко (видео)
© Булфото

Днес трябва да решим дали Реформаторският блок остава едно цяло. Все пак това е една доброволна организация и никой не може да стои там на сила. Партньорите от ДСБ ни изненадаха. Аз мисля, че и ГЕРБ могат да излязат в опозиция и да си имат министри. Така никой няма да носи отговорност и всичко ще бъде наред.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Даниел Вълчев от Движение България на гражданите. Аз съм оптимист. Надявам се, че днес ще си изясним позициите и ще има яснота накъде ще вървим. Винаги е имало тежки моменти, но сме разговаряли и сме ги преодолявали. Трябва да се изненадваме по-малко. Сега разбирам, че ген. Атанас Атанасов е подал оставка. Последните месеци се вторачихме в съдебната реформа, а в България има много, много други проблеми. За пример мога да дам енергетиката. Трябва да седнем, да се разберем и да вървим напред, категоричен беше Вълчев.

ДСБ имат правото да вземат своята позиция. За РБ ще е много по-добре те да останат в блока. Проблемите в съдебната система са доста. Аз съм действаш адвокат и съм запознат добре. Много неща трябва да се направят, но трябва да видим кои са приоритетите. Не може да има вечна реформа. Конституционните промени са в правилна посока, но няма да доведат до Бог знае какво. Мен ме обвиняваха, че съм бил срещу съдебната реформа. Когато се реформира една система, трябва да се постави един много важен въпрос: За кого се прави тази реформа? Ние не правим здравна реформа, за да се чувстват лекарите по комфортно. Правим я заради пациентите, които трябва да намалеят и да получават качествена помощ. Същото важи и за съдебната реформа, поясни Вълчев.

Ние никога не сме повдигали въпроса за поста на правосъден министър, пък камо ли да влизаме в битка. Тук става въпрос за следното: Трябва да кажем, че министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския не беше от квотата на РБ. Точно поради тази причина ГЕРБ трябва да вземат нещата в свои ръце и да поемат отговорността. Най-малкото, РБ има 23 депутати и е малко неудобно да имаме толкова много министри. Най-нормалното е най-голямата партия в коалицията да има най-много министри. Не мога да коментирам имена, но в България желаещи за министри има много, допълни бившият образователен министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1498 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини