Петима министри ще участват в днешния парламентарен контрол

  • 11 ноември 2011 07:06

  • 1676
  • 0
Петима министри ще участват в днешния парламентарен контрол
© Булфото

Петима министри ще участват в редовния парламентарен контрол. Първи на депутатски въпроси ще отговаря Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи - заместник министър-председател и министър на финансите.

Въпросите към него са относно политиката на правителството по отношение на българите, живеещи в Западните покрайнини, разходване на средствата на държавни дружества за финансиране на футболни клубове, заплащането на наем от частната телевизия бТВ за ползване на студия, офиси и други помещения в Националния дворец на културата, баланса между изплатените вноски за членството ни в ЕС и получените от България средства по еврофондовете за периода 2007 - 2011 г., превалутирането на българския външен дълг от долари в евро.


Втори на въпрос ще отговаря Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко - министър на икономиката, енергетиката и туризма относно политиката на правителството по отношение на привличане на чужди инвестиции.

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко ще отговори на въпрос, свързан с лишаване от енергийни помощи.

Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование - министър на здравеопазването ще отговори относно изразходвани от Министерството на здравеопазването трансферираните суми от бюджета на НЗОК.

Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на - министър на земеделието и храните ще отговори на три въпроса - относно стартиране на мярка 125 от

Програмата за развитие на селските райони, относно стопанисване на имуществото на "Напоителни системи" ЕАД и относно мерките за оказване на подкрепа на българските гъбопроизводители.
Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа.

Заседанието на Народното събрание ще започне в 9.00 часа с разглеждане на първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ветераните от войните.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини