ГЕРБ: Трябва да се реагира безкомпромисно на всеки случай на нарушаване на правата на човека

  • 10 декември 2015 10:18

  • 1267
  • 2
ГЕРБ: Трябва да се реагира безкомпромисно на всеки случай на нарушаване на правата на човека
©

Ако искаме да живеем в мирен и спокоен свят, трябва да сме солидарни и безкомпромисно да реагираме на всеки един случай на нарушаване правата на човека. Това заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев в декларация от името на групата по повод на Международния ден на правата на човека, който се отбелязва днес.

Велчев припомни, че на 10 декември 1948 г. Общото събрание на ООН приема Всеобща декларация за правата на човека, в която всички хора са обявени за равни по права и свободни по рождение.

България активно се противопоставя на ксенофобията, расовата дискриминация, религиозната нетърпимост, езика на омразата и други съвременни форми на дискриминация, заяви Велчев. По думите му, няма нищо по-опасно за едно общество от нетолерантността и нетърпимостта, от омразата към различно мислещите хора, към различните етноси, религии и култури.

"Сега, в условията на засилен миграционен процес страната ни може да послужи като пример за етническа толерантност. В продължение на много години у нас българи, турци, роми, арменци, евреи, гърци и други съжителстват в мир и разбирателство. Между различните вероизповедания съществува уважение и приемане на богатото разнообразие на култури и традиции, като всяка една религия обогатява обществото ни с ценностните си добродетели", заяви Велчев. Той подчерта, че повече от всякога е необходимо да бъдем единни срещу екстремизма, ксенофобията и расизма, и непримирими към отнемането на основното и неотменимо човешко право - правото на живот.
Държавната политика в България в сферата на правата на човека е насочена към осигуряване на равенство за всички български граждани независимо от етническата им принадлежност, вероизповедания или сексуална ориентация, равни права и възможности на жени и мъже, защита правата на детето и уязвимите групи в българското общество, продължаване на процесите по интеграция на ромското население и активното му включване в обществения живот, заяви Велчев.

По думите му защита и спазването на човешките права е и трябва да бъде споделена грижа и отговорност не само на всички нива на управление, но и на всички граждани. Днешният ден е повод и да заявим своята воля и убеденост за съблюдаване на човешките права като път към съгласие, сигурност и мир, каза още депутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1267 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2015.12.10 | 11:33

2
КОГАТО НЯКОЙ ВИ ГОВОРИ ЗА КСЕНОФОБИЯ,,ЕЗИК НА ОМРАЗАТА СЧИТАЙТЕ ЧЕ ТОВА Е ГЛАСА НА САТАНАТА-НА ЕВРЕИТЕ,НА ВРАГА НА БЕЛИЯ ЧОВЕК.ТОЗИ Г-Е-Р-Б-Е-Р-С--К-И БОКЛУК,ПОДМЕТКА И ПРЕДАТЕЛ
АНТИКОМУНИСТ И АНТИЕВРЕИН

2015.12.10 | 11:33

1
ВЕЛЧЕВ Е НИЩОЖЕСТВО КОЕТО Е ОПАСНО ЗА БЪЛГАРИЯ,ТОЗИ МУСТАКАТ БОКЛУК И КОМУНИСТ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА ВИСНЕ НА ВЪЖЕТО

Добави коментар

Водещи новини