Димитър Лазаров: Съдебната реформа не е подменена, оставката на Христо Иванов е личен акт

  • 10 декември 2015 08:08

  • 1345
  • 0
Димитър Лазаров: Съдебната реформа не е подменена, оставката на Христо Иванов е личен акт
©

Между първо и второ четене бяха приети важни текстове, освен договорените при "историческия компромис" през юли. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията за промени в Конституцията Димитър Лазаров, по повод приетите вчера окончателно поправки.

Изменението в Конституцията не се свежда само до парламентарните квоти, основното е разделянето на пленума на Висшия съдебен съвет, добави той.

Лазаров коментира оставката на правосъдния министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския с думите, че "това е негов личен акт". Не мисля, че съдебната реформа е подменена. Г-н Иванов беше основен двигател на измененията в Конституцията. Но само с тези промени не бихме могли да говорим за съдебна реформа, посочи шефът на комисията за промени в Конституцията.

По думите му управляващите не се страхуват от разговори за прокуратурата, както заяви вече бившият правосъден министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Има място за дебат, но трябва внимателно да се види как да бъде променена Конституцията в тази й част, така че да не бъдат нарушени основните й принципи, каза още Димитър Лазаров.

Той заяви, че не може да коментира кой ще седне в стола на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, като припомни, че право на министър-председателя е да предлага и назначава министрите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини