Михаил Миков: Ролята на кметовете на БСП е изключително важна за реализирането на левите стандарти (

  • 06 декември 2015 16:29

  • 1755
  • 5
Михаил Миков: Ролята на кметовете на БСП е изключително важна за реализирането на левите стандарти (
©

Ролята на кметовете на БСП е изключително важна, за да може с конкретни стъпки, огласени широко пред гражданите, да се реализират цели и задачи от левите стандарти, заяви председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно на пресконференция след приключването на семинара на левицата в Боровец, цитиран от пресцентъра на партията.

Той е обяснил, че тази първа среща на политическия актив на партията в местната власт се провежда непосредствено след местните избори, за да очертае посоките, стъпките, пътищата и необходимите действия за прокарване на лява политика в общините.

"Доволен съм от тази среща. Имаше голям интерес, участваха около 170 представители на БСП в местното управление и ще продължим с конкретните решения", е заявил Миков.

Според лидера на социалистите приетият държавен бюджет очертава една доста нерадостна обстановка пред общините. "Това прозвуча и от изказването на министър-председателя, който призова кметовете да увеличават местните данъци", е казал Миков.

По думите му държавата прехвърля все повече отговорности върху общините.

Миков е пояснил, че сред поставените въпроси на семинара са били и теми, свързани с усвояването на европейски средства, със случващото се във ВиК-сектора, което непременно ще доведе до увеличение на разходите на хората за вода, с проблемите след бедствия и аварии. Лидерът на левицата е подчертал, че всички тези въпроси изискват много добра комуникация между местните представители на БСП и парламентарната група, за да могат да бъдат поставяни и като проблеми пред съответните министри. "Ще проведем поредица от срещи с кметовете за намиране на решения, които трябва да бъдат отнесени до изпълнителната власт",е отбелязал Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

По повод обсъждани оставки в кабинета, председателят на БСП е коментирал, че ако няма смяна на политиката, персоналните промени нямат значение.

Последвайте канала на

БТА
1755 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.12.07 | 19:54

5
марш в зоопарка !
Мохикана

2015.12.07 | 19:54

4
Лявото трябва отново да се възроди. Виждаме, че се провежда лоша дясна политика, която ни наврежда изключително. БСП е надеждата!

2015.12.07 | 19:53

3
Ролята на кметовете на БСП е изключително важна, за да помогнем на Червените милионери да станат Милиардери! Така другарки и другари ще настигнем и изпреварим Америка!

2015.12.07 | 19:53

2
БСП лъжат и крадат , ГЕРБ рекетират и грабят ! Голямо състезание пада ! ДПС и останалите боклуци не остават назад ! САМО АТАКА на власт !
gost

2015.12.07 | 10:44

1
NE SE NAIADOHTE EEI...

Добави коментар

Водещи новини