Смут в Реформаторския блок. Обсъждат оставки на министри (видео)

  • 03 декември 2015 10:41

  • 5068
  • 2
Смут в Реформаторския блок. Обсъждат оставки на министри (видео)
© Булфото

Смут в Реформаторския блок настана след вчерашното интервю на Даниел Вълчев пред БНТ.

Когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в тази държава, чува се включително и на улицата, коментира днес в  Народното събрание лидерът на тъмно сините Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Той отказа да съобщи какво е коментирано на председателския съвет на Блока.  "Не аз съм човекът, който изнася  информация", подчерта той.

Според Кънев Даниел Вълчев леко злоупотребил с присъствието си на заседанието, на което присъствал, без да е председател на партия. "Не искам да влизам в лош тон", посочи още той.

Припомняме, Даниел Вълчев, който е представител на Движение България на гражданите (част от коалицията Реформаторски блок) съобщи в свое интервю, че на заседание на съвета на коалицията представители на ДСБ са искали да бъде снето политическото доверие от министъра на образованието Тодор Танев. Мотив са искането били уволнения на техни членове. Вчера Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и бе категоричен, че оставки на министри може да иска само премиерът.

Кънев все пак призна, че имало кадри на ДСБ, които са уволнявани от образователния министър, но това не било повод за политическо решение за оставка на Танев. Трябвало да се направи оценка от блока дали министър Танев да остане начело на МОН

За оставки на министри е станало въпрос. До решение не се е стигнало, както стана ясно от думите на Кънев. Премиерът не давал знак за смени на министри.

Самият Кънев разговарял в събота с Бойко Борисов, който му казал, че РБ трябва да оценят работата на министрите си.

„Моето мнение за мястото на Христо Иванов в кабинета не зависи от мнението на премиера. Той е единственият гарант на съдебната реформа и ако той не е част от кабинета съдебна реформа няма да има”, защити той министърът на правосъдието, чиято оставка поискаха вчера от АБВ. Позицията ми към реформата и към Христо Иванов е ясна и непоколебима, категоричен бе Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Обсъждани са оставките на министрите Тодор Танев, Николай Ненчев и Христо Иванов, според news.bg.

От партията на Кунева обявиха, че коментар по темата ще направят следобед.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5068 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hjj

2015.12.08 | 08:46

2
Този е обратно ориентиран, пък и беше при уродите в гейсащ ...

2015.12.08 | 08:46

1
Я!? Наша Рада!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини