НС ще гласува ратификацията на споразумението с Полша за МиГ-29

  • 27 ноември 2015 07:12

  • 817
  • 0
НС ще гласува ратификацията на споразумението с Полша за МиГ-29
©

Депутатите днес трябва да гледат Законопроект за ратифициране на Споразумението между правителството на България и на Полша относно осигуряване на логистична подкрепа за самолетите МиГ-29. Ратификацията на споразумението за МиГ-овете бе отложена за последния работен ден от седмицата „по технически причини” по думите на военния министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

В сряда той заяви, че „няма основание за безпокойство, защото има подкрепа сред депутатите”. В края на октомври правителството одобри споразумението и предложи на Народното събрание да го ратифицира.

Споразумението има текстове, които описват и регламентират правата и задълженията на страните, сроковете за изпълнение, механизма за транспортиране, рисковете, качеството и съответствието, гаранционната отговорност и съответните искове за щети, с което се обезпечава споразумението.

Междуправителственото споразумение с Полша предвижда договорености за ремонт на шест двигателя, както и ползване на два полски двигателя за период от две години. Двата полски двигателя ще бъдат предоставени до 20 дни след влизане в сила на споразумението. Договорената цена за ремонта е 1 023 000 евро на двигател, като транспортните разходи са за сметка на полската страна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
817 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини