Иван Нейков: Полицаите са прави да защитават интересите си (видео)

  • 09 ноември 2015 07:38

  • 2078
  • 2
Иван Нейков: Полицаите са прави да защитават интересите си (видео)
©

Разбираема е реакцията на хората, които работят в МВР. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Балканския институт по труда и социалната политика и бивш социален министър Иван Нейков.

Най-важното е искането на хората да се седне и да се види как ще продължаваме напред, добави той. По думите на Нейков това е пътят за прокарване на реформата във вътрешното министерство.

Той коментира и премахването на класа за прослужено време за служителите в сектор "сигурност". Притеснява ме това, че като че ли финансовият министър предлага мерки, които са в ресора на социалния министър. След като правителството призна, че полицаите са прави и въпросът с реформата се връща на масата на преговорите, би трябвало да се върне класа за прослужено време. Не би трябвало да смятаме, че полицаите не са прави да защитават интересите си, заяви бившият социален министър.

Той подчерта, че трябва да бъде изработен механизъм, при който квалификацията на хората да влияе на заплатата. По-високото образование трябва да води до по-висока заплата. Проблемът в момента е, че работодателят много често гледа на заплатата – цената на труда, като на нещо, което може да икономиса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2078 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.11.11 | 10:00

2
Този мухъл пак изпълзя.
Пфy!

2015.11.11 | 10:00

1
Комунистът Нейков през 1997-1998 с разни коефициенти намали наполовина пенсиите на стотици хиляди пенсионери - учители, лекари, инженери, архитекти, икономисти, .... но не пипна въобще пенсиите на комунистическия башибозук с пагони!!!

Добави коментар

Водещи новини