Атака започва да прилича на Путиновата държава, Сидеров е обществена опасност, заяви проф. Янакиев

  • 28 октомври 2015 17:26

  • 3767
  • 20
Атака започва да прилича на Путиновата държава, Сидеров е обществена опасност, заяви проф. Янакиев
©

Този човек представлява обществена опасност и не бива да бъде персонализиран. Не трябва просто неговият имунитет да бъде снет, а да се преразгледа смисълът на партия Атака. Тази партия започва да прилича на Путиновата държава, в която казаци внедряват ред.

Това коментира в предаването „Лице в лице“ по бТВ философът и богослов проф. Калин Янакиев по адрес на депутата Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, чийто имунитет е на път да падне заради нахлуването му в НАТФИЗ и „спецакциите“ му пред софийски клекшоп. Янакиев обсъди случващото се заедно с актрисата Марта Вачкова.

„Това е безумие. Това, което той върши, представлява много по-голяма обществена опасност, отколкото изглежда. Това е начало на организиране и пускане в действие на нерегламентирани силови групировки. Това, което върши Сидеров, не бива да бъде персонализирано. Това нямаше да стане, ако с него не вървяха тези десетина здрави момчета“, подчерта проф. Янакиев.

Този имунитет разпростира ли се и над тези здрави момчета? Благодарение на тях той влезе в НАТФИЗ. Защо, ако той не може да бъде арестуван, не бъдат арестувани те? Това са щурмови групи. Това е начало на нацизъм, на мнение е той.

Хипотетично да приемем, че в НАТФИЗ се продават наркотици и аз като буден гражданин да вляза вътре и да започна да обискирам студентите, момичетата примерно, аз няма ли да бъза задържан? Ще бъда! Г-н Сидеров е избран за народен представител, не да раздава правосъдие, продължи философът.

„Срам ли го е г-н Исаков (Юрий Исаков, посланикът на Русия в България, б.р.) от неговите защитници в България или вижда у тях последователи на руските казаци?“, попита проф. Калин Янакиев и допълни: „Сидеров обижда българската интелигенция и българското младежко съсловие“.

Янакиев каза, че ще съжалява за думите си, ако наистина Сидеров се нуждае от медицинска помощ.
„В такъв случай ще помоля Москов да вземе мерки и този човек да се върне към стотиците си избиратели“, коментира богословът.

„Аз с Волен съм била в един клас по Фотография. Беше съвършено различен човек. Той и сега има различни лица. Той днес в парламента изглеждаше по съвсем различен начин, отколкото онази вечер в НАТФИЗ. Той е човек хамелеон, той така оцелява“, посочи от своя страна Марта Вачкова .

Избра ВИТИЗ, защото той е искал там да слага своите агитационни плакати и няколко момчета са казали – не. Защо полицията не изведе неговите момчета? А неговият оператор? А неговият журналист? Имам чувството, че под неговите крила се крият много хора, заяви актрисата.

Това според нея е действие по сценарий.
„Той е знаел, че там ще се стекат толкова много хора. Хората на изкуството са свободолюбиви хора“, аргументира се тя.

Апелирам за любов, милост, чистота, състрадание, обяви още Вачкова.

Последвайте канала на

3767 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2016.03.26 | 19:18

20
ВСИЧКО в България е отвратително като тоя Янакиев ! Изборите - пълна порнография и фалшификация ! Герб - пълна порнография и фашизация ! Надрусани наркомани и наркотрафиканти !
че гевара

2016.03.21 | 13:00

19
този екземпляр е от хората които подкрепят И. Костов, а него го ненавижда целия народ..този професор ли е , загубеняк ли е е незавършен идиот, дори и за идиот не става...Подозирам , че има психически проблем , всъщност сигурен съм в това!

2016.03.21 | 13:00

18
Тоя циганин да се благодари на БКП,че навремето го взеха да учи !Професор бил ??? По цигания !

2016.03.21 | 13:00

17
Този кой идиот те направи професор ???

2016.03.21 | 13:00

16
Като е толкова ербап ,защо не се подложи на тест за наркотици и той и неговите "студенти !

2015.10.31 | 01:47

15
НЕ ВОЛЕН , А ТИКВАТА трябва да бъде арестуван ! БАНДИТ Е и ФАЛШИФИКАТОР ! За какво да гласувамe за тая уродлива и грозна ГЕРБАДЖИЙСКА мутра РАПОН БЕЙ Мутромилиционерски ! Ще ни увеличава тока , ще ни влошава живота, ще се прегръща с Ердоган , Доган и Местан , ще ни прави овчари , ще му слушаме лъжите и тъпотиите , ще го гледаме как краде с Цветелина , ще си играе мачлетата, ще реже лентички , ще ни срами пред света , защото е простак !Бах ти управлението ! Ай сиктир !!! САМО АТАКА !

2015.10.31 | 01:47

14
В България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадец и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА

2015.10.31 | 01:47

13
Престъпната , фашистка ГЕРБ НИКОГА НЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИ ! ВСИЧКО е ФАЛШИФИКАЦИИ и КУПУВАНЕ ! ТИКВАТА е ПРЕСТЪПНИК , незаконно е премиер ! Знаят , че по- друг начин НЕ МОГАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ ! В ЗАТВОРА !!! СВОБОДА ЗА СИДЕРОВ !!!

2015.10.31 | 01:46

12
професорът тъпанар се изходи на метеното.

2015.10.31 | 01:45

11
Путиновата държава, или както всеки грамотен и интелигентен човек я знае, Русия, е на светлинни години от все по-западащата, най-бедна натовска, циганизирана, периферия на новия СССР познат като ЕС. Не без заслугата на ерудити като горният. Путиновата държава не я мислете, с идването на Путин, освен всичко друго, тя обърна и негативният си демографски ръст от времето на Елцин, докато Янакиевата държава след по-малко от 50 години ще е първата циганска страна в света.

2015.10.29 | 11:19

8
да... прав си - Русия е на светлинни години от ЕС ... но назад. А ако става вяпрос за циганизацията на Европа то трябва да знаеш че и във Русия не са малко. Авъв хората във всичките руски републики не само че не се имат за руснаци а дори воюваха със Русия и ги дъжът само благодарение на воеддите сили там. А прираста от последните години се дължи на стотиците хиляди завърнали се етнически руснаци които бяха на служба във отделилите се бевши руски републики както знаеш /може би/ . И накрая ако се ришеш българин тряба да знаеш че това не е Янакиевата държава а БЪЛГАРИЯ.

Добави коментар

Водещи новини