Красимир Велчев: Защо не са се подложили на тест за наркотици тези, които търсят наркотици?

  • 28 октомври 2015 13:52

  • 1659
  • 4
Красимир Велчев: Защо не са се подложили на тест за наркотици тези, които търсят наркотици?
© Булфото

Бих поставил въпроса защо не са се подложили на тест за наркотици тези, които търсят наркотици. Това коментира в парламента пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. По-рано днес Народното събрание създаде временна парламентарна комисия за депутатските имунитети на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов от "Атака".

Велчев остава на позицията си от 42-то НС за нуждата от психотест за депутати и кметове. Аргументът му - "да искаш да управляваш дадена част от обществото, а хората да не знаят дали си в ред, затова е важно да има психотест". Но уточни, че тъй като не е срещнал подкрепа, няма да поставя въпроса отново в парламента.

Според заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ на този етап чл. 70 от конституцията /който регламентира депутатската защита при престъпления от общ характер и начините на свалянето й/ идва малко в повече на демокрацията. По-хубаво е да го няма този член, докато политиците узреят, обясни Красимир Велчев, но може би трябва да се поработи така, че да остане за държавния глава.

Официални преговори с парламентарно представените политически сили по въпроса все още не са започнали, водени са само формални разговори с Патриотичния фронт, Реформаторския блок и АБВ /на заседанието на Коалиционния съвет вчера/.

Мисля, че не сме готови и като политици за този демократичен член, създаването на комисия е най-правилно, посочи Красимир Велчев. В нея членовете й трябвало да огледат около 500 страници документи, свидетелски показания по случая с Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Десислав Чуколов.

Виждате как в държави с утвърдени демокрации министри, депутати си подават оставките при най-малки съмнения или свалят имунитет - у нас се изискват качества, които някои български депутати не притежават, добави политикът и припомни, че заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов сам си свали имунитета, и то при едно, по думите на Велчев, скалъпено разследване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1659 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.10.30 | 08:51

4
A защо не са проверени "студентите " за наркотици !Толкова ли е сложно и едните и другите да се проверят и тогава ще лъсне "голата истина " !

2015.10.30 | 08:50

3
Защото ще дадат положителна проба. Крадеца винаги вика, дръжте крадеца.
Иван

2015.10.29 | 20:32

2
Ей ,хора в сред София се стреля , а ВИЕ си говорите за един ненормален човек!Затова мислете като гласувате!
Нагъл лицемер!

2015.10.29 | 20:31

1
Защо не питаш 'БЕЛИЯ ГЕНЕРАЛ'-ТИКВОЧА,кой разпространява дрогата в София и региона ?

Добави коментар

Водещи новини