Радан Кънев заплаши да напусне коалицията. Цветанов го посъветва да не се прави на важен (видео)

  • 18 септември 2015 10:30

  • 4353
  • 16
Радан Кънев заплаши да напусне коалицията. Цветанов го посъветва да не се прави на важен (видео)
© Булфото

Димитър Лазаров от ГЕРБ заяви в кулоарите на парламента, че промените в Конституцията са били внесени на 24 юли и ще се гледат на първо четене на 23 септември, предаде репортер на novini.bg.

Лазаров, който е председател на Времената комисия за промени в Конституцията, обясни, че по процедура срокът за внасяне на промените между първо и второ четене е 7 дни, но може да бъде удължен на 3 седмици. "Нека да изчакаме и да видим какво ще стане в зала на 23. Мисля, че ще има подкрепа поне от тези парламентарно представени партии, които подписаха внасянето на законопроекта за промени в Конституцията“, посочи депутатът.

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, съпредседател на Реформаторския блок, обяви и днес пред журналистите в НС, че ще изпревари решението на Блока и ще напусне коалицията, ако бъдат променени квотите на ВСС. Той напомни, че не е склонен вече на никакви компромиси по темата.

Заплахата му коментира Лазаров, който поясни, че е имало такива предложения за промени на квоти, но те не са били приети.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, лидер на БСП, беше категоричен че позицията на левите остава непроменена относно промените в Конституцията и призова депутатите да водят дебата в зала, а не по кьошетата на парламента.

Ще има решение на политическото ръководство на АБВ за това дали да бъдат подкрепени промените в Конституцията, каза пред журналисти в кулоарите и Кирил Цочев. Той коментира, че е въпрос на личен избор подкрепата в промените. „Ще реша в сряда как да гласувам, но нека да видим решението на политическия съвет на АБВ, който ще бъде през тези дни и най-вероятно в сряда ще имаме позиция“, каза още депутатът, предаде репортер на novini.bg.

"Искам да призова всички – нека да обединим усилията си и да не се правим на важни, като правим популистки и публични изказвания. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов във връзка с изказването на съпредседателя на РБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, че ако ГЕРБ приемат промени в квотите на ВСС, ще се откаже да има нещо общо с мнозинството, предаде репортер на novini.bg. "Трябва да реализираме политиките, които са начертани от МС, респективно от Христо Иванов. Утре, когато не мине Конституцията, тогава всичко ще бъде преписано на ГЕРБ, а не на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Когато искаме да постигнем политически консенсус, искам да имаме конструктивен диалог, а не да правим изказвания и престрелки през медиите. Политиката се прави, когато седнеш на масата и говориш с политическите си партньори и опозицията", заяви Цветанов. Той посочи, че иска да се работи конструктивно, както с партиите от мнозинството, така и с тези, които са в опозиция. "Това, което се случи преди лятната ваканция, беше много ясно демонстрирано точно от Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и и Лютви Местан. Те постигнаха точно този компромис да се дадат 180 гласа, без да променяме концепцията и философията на заложените промени в Конституцията от МС. Всяка ПГ е подкрепена от достатъчно брой избиратели, за да може да ги представлява в парламента", допълни Цветанов.
Във връзка с квотите във ВСС, Цветанов коментира, че в момента искат да знаят какво е становището на Венецианската комисия. "Убедени сме, че между първо и второ гласуване ще има позиция. ПГ на ГЕРБ винаги разчита на тези институции, които могат да допринесат за приемането на законодателство, което да съответства на европейското. За КС имаше подкрепа от почти всички парламентарни групи да се направи питане. Почти всички бяхме убедени, че ще бъде такъв резултатът, но просто изпълнихме волята на тези народни представители", поясни Цветанов. Той посочи, че в условията на избори, всеки ще иска да поставя някакви закачки и ултиматуми, които са недопустими в условията и тона на поведение, който демонстрира ГЕРБ. На въпрос дали се разчитат думите на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и като предизборна закачка, Цветанов отговори, че от всичко това, което е гледал и от вчерашния поздрав за празника на София, го приема повече така. "Българските избиратели са тези, които ще дадат оценка за реално свършената работа от кметовете и общинските съветници. Искаме да продължим развитието и просперитета на Варна с Иван Портних", уточни Цветанов.
"Ако не беше изказването на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, нямаше да ми задавате въпроси. Говоря си с всички парламентарно представени групи, но не си поствам нещата във „Фейсбук” страницата си, за да провокирам журналистически въпроси. ГЕРБ не е такава партия, ГЕРБ е партия на действието, на откритото управление и искаме да покажем видимите резултати от управлението ни", каза още Цветан Цветанов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4353 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2015.09.19 | 12:39

12
Марш бе,с твойта Кунева! Същите мекерета сте като еничаря Сидеров!

2015.09.20 | 01:10

16
Сидеров е пич, а не е като тях нагаждачи!
BOIKOOOOOOOOOO- KURVOOOOOOOOO

2015.09.19 | 12:39

14
tikvo grobarska lapai go, Boiko pedala lije guza na Radan i na Dogan
BOIKOOOOOOOOOO- KURVOOOOOOOOO

2015.09.19 | 12:39

13
tikvo grobarska lapai go, Boiko pedala lije guza na Radan i na Dogan

2015.09.20 | 01:10

15
Деформаторе, няма да ни уплашиш.Ти няма да напуснеш, защото парите блазнят човека!

2015.09.19 | 12:39

11
Много важно.Напускай.От теб нищо не става!

2015.09.19 | 12:39

9
АЙДЕ ДЕ ПО-БЪРЗО
BOIKOOOOOOOOOO- KURVOOOOOOOOO

2015.09.19 | 12:39

10
tikvo grobarska lapai go, Boiko pedala lije guza na Radan i na Dogan
Бля,бля,бля...

2015.09.19 | 12:39

8
Раданчо тръгнели си,ще последва ефекта на доминото и Тиквоча ще го налапа четвъртития.Така, че ще има здраво грухане с мангизи.
Саси

2015.09.19 | 12:39

7
Тази коалиция не е стабилна, няма разбирателство в нея, няма единомислие. И единствената причина, която все още е крепи, че никой от политиците, участващи в нея не иска да се откаже от властта!
борисов

2015.09.19 | 12:38

6
Траи си бе тамън гепихме парите и ти искаш да ни прецакаш.

2015.09.19 | 12:38

5
Раданчо, Раданчо кой допусна тая фатална грешка да те направи политик????

2015.09.19 | 12:38

4
ГЕРБ са номер едно,построиха толкова много през последните години,оправиха и столицата,обърнаха България към Европа и Запада,разбират се с всички и имат най-голямо доверие и спечелени избори.Няма алтернатива на ГЕРБ засега.

2015.09.19 | 11:35

3
Плаши гаргите,мръшляк.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини