БСП предложи облекчаване на данъците за по-бедните

  • 16 септември 2015 10:39

  • 1299
  • 3
БСП предложи облекчаване на данъците за по-бедните
© Булфото

В пленарна зала ПГ на БСП  предложи в дневния ред на Нaродното събрание да влязат промени в Закона за данъците на доходите на физическите лица. Мнозинството отново отказа да обсъди преминаването към прогресивно подоходно облагане.

Зам.-председателят на ПГ на левицата Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за подчерта, че правителството вече предложи своята представа за данъчни закони и философията на тези закони е увеличаване на данъците.

„Алтернативата на БСП за прогресивно облагане е по-справедлива и по никакъв начин не ощетява хазната”, заяви Нинова. Тя обясни, че това е по-сраведливо защото, хората с най-ниски доходи до размера на минималната работна заплата ще бъдат освободени от данъци и по скала, която прогресивно нараства хората с по-високи и най- високи доходи ще плащат повече данъци.

„Ефектът от това е, че повече пари ще останат у хората , ще помогнем на най-бедните и ще повишим потреблението. Във финансово измерение ефектът е 200 млн. лв, повече в бюджета”, обясни зам-председателят на ПГ на БСП.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за каза, че към предложението на левицата влизат и елементи на семейното подоходно облагане. Тя поясни, че идеята е към необлагаемия минимум да се добавят 15% за първо дете и 10% за второ дете. „Демографската криза е проблем номер едно за България. Това е малка мярка, с която да подпомогнем младите семейства за оглеждането на деца”, подчерта депутатът.

Тя припомни, че ПГ на БСП няколко пъти прави такова предложение и мнозинството винаги го отхвърля с един единствен аргумент – още не е дошло време да се обсъждат данъчните закони, ще го включим, когато настъпи бюджетна процедура и дойде време за обсъждане на данъчни закони.

„Това време дойде. Мнозинството е готово със своите предложения, а ние сме готови със своята алтернатива. Нека ги сложим на масата и да обсъдим, кое е по- справедливо за хората и по-полезно за бюджета на страната”, призова Нинова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1299 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Умник Гюро

2015.09.17 | 01:22

3
Гнусна комунистическа пачавра.
marsss

2015.09.16 | 23:14

2
A, Buzludja koi go plashta???
Джани

2015.09.16 | 23:14

1
БСП за разлика от Герб мисли за българските граждани. Колко от вас си дават сметка, че Герб си прави предизборните мероприятия с нашите пари???

Добави коментар

Водещи новини