Бъчварова: Имаме строг контрол на границите (обновена+видео)

  • 16 септември 2015 12:09

  • 2179
  • 6
Бъчварова: Имаме строг контрол на границите (обновена+видео)
© Булфото

Имаме строг контрол на границите, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. пред журналисти.

Правим масирана проверка, почти изцяло регистрираме и проверяваме влизащите, затова те се забавят, периодът, в който трябва да останат на територията на България е по-дълъг, просто защото си вършим добре работата, обясни тя в отговор на въпрос за мерките, свързани с влизащите бежанци.

Тя каза още, че данните от вчера са за относително малък брой, които са преминали границата и са заловени като нелегални имигранти. Задържаме и тези, които успяваме да заловим на изхода от нашата граница и също ги регистрираме, уточни Бъчварова, цитирана от БТА.

В отговор на въпрос за финансовите задължения на МВР, Бъчварова коментира, че дефицитът, който има в момента, е колкото от миналата година. В момента се работи по план, по който да се намалят тези задължения. Бъчварова посочи, че бюджетът на МВР е изключително натоварен и от актуалните задачи на Министерството във връзка с бежанската криза.

Има динамизиране на бежанските потоци, които в момента са на границата на Европа и вътре в нея. Това каза пред журналисти след днешното заседание на правителството Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в отговор на въпрос за това дали има бежанска вълна, която преминава през Истанбул и Одрин за България. "Има различни групи. Доста апокалиптични цифри се споменават, не можем да ги потвърдим в момента", обясни Бъчварова. "Много активно наблюдаваме и действаме по дипломатически път, включи се МВнР, имаме и контакт с колегите в Турция, както и предложение за съвместни екипи и очакваме отговора от турска страна", допълни тя. По думите й, това динамизиране се е очаквало, но трудно може да се изчисли и каже точно каква интензивност ще има. "За това действаме, правим организацията, така че да имаме една степен по-висока готовност при евентуално усложняване на обстановката", уточни Бъчварова, цитирана от "Фокус". "Това, което успях да установя с моите колеги в Брюксел, преди един ден е, че ние правим всичко възможно и при това доста предварително, така че да имаме готовност", добави тя.

Във връзка с това дали граничното съоръжение е с достатъчна готовност, Бъчварова посочи, че е в процес на изграждане. "Забелязваме, че в участъците, които се работи нямаме сериозни пробиви. Това значи, че и на този етап то дава ефект", заяви тя.

На въпрос кога може да се очаква предложението й за това колко от служителите на МВР да преминат към трета категория труд, Бъчварова отговори: "Работим, знаем колко са. Въпросът е, че трябва да погледнем на всички нива дали за някой е необходимо да останат в първа категория, с оглед на работа. Изисква се малко повече време, но правим този анализ", коментира още тя. "Става въпрос, че при това разпределение останаха хора, които са започнали по първа категория, но изпълняват функциите на държавни служители в администрацията. Има някои спорни случаи, по които трябва да вземем решение за това дали трябва да останат с полицейски правомощия, или не", посочи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2179 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.09.26 | 18:05

6
Да бе, много строг... за малко пари и атомна бомба сигурно ще може да прекарат от тук

2015.09.26 | 18:05

5
То с циганската престъпност не се справяте,че с тази бежанска вълна ли?Като почнат по 1000 бр.да влизат всеки час,тогава ще видим!
TDI

2015.09.26 | 18:05

4
Страхотен контрол , браво ! Който влезе излизане няма ! ИДИОТИ сме че ви траем !!!!!!
RADI

2015.09.17 | 00:14

3
ЕЙ 4Е СИ НАГЛА.....ОТ КОГА ВИ СЕ КАЗА ДА СТРОЙТЕ ОГРАДА,ОГРАДА,ОГРАДА АМА НЕ ДА НЕ ЗАСЕГНЕТЕ НЯКОЙ....ТЪПИ ДУПЕДАВЦИ ...НЕ ВСИ4КО Е ЕВРО ПРОЕКТИ И ПАРИ ...ДОБЛЕСТ И 4ЕСТ С ПАРИ НЕ СЕ КУПУВА. ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ А НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.

2015.09.16 | 17:40

2
Лъже като ТИКВАТА ББ тая никаквица !ДОЛУ ГЕРБ ! САМО АТАКА !

2015.09.16 | 17:39

1
АТАКА ! АТАКА ! САМО АТАКА ! ДОЛУ ББ ! ПРЕДАТЕЛСКА ТИКВА ! САМО ВОЛЕН СИДЕРОВ ! САМО ТАШЕВА ! ВСИЧКИ ТИКВИ ГЕРБЕРАСТКИ НА БОКЛУКААА !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини