Бъчварова: Ако не повишим сигурността по външните граници на ЕС, ще има много повече мигранти

  • 14 септември 2015 16:38

  • 1750
  • 7
Бъчварова: Ако не повишим сигурността по външните граници на ЕС, ще има много повече мигранти
© Булфото

България ще подкрепи предложението за разпределянето на мигрантите в ЕС, но като временна, а не като постоянна мярка. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., която пристигна за извънредното заседание на Съвета на ЕС по вътрешни работи, съобщава БТА.

По нейните думи България не поставя условия, за да подкрепи предложението на ЕК за разселването на 120 хиляди мигранти. Механизмът, който е представен за изчисляването на квотите, отразява особеностите на отделните държави и е съобразен с тях, посочи Бъчварова. Големият проблем е в броя, който ще бъде разпределен по логиката на тези квоти, поясни тя.

Сега говорим за 120 хиляди души, само преди няколко месеца говорихме за 40 хиляди. Ако не повишим сигурността по външните граници на ЕС, само след няколко месеца може да говорим за много повече, коментира вицепремиерът.

Разговорът, който предстои, е разговор по принцип, политически, отбеляза Бъчварова по повод днешното заседание и очакванията за потвърждение или промяна на точните квоти, предвидени от ЕК. Преди няколко дни изразихме позицията на правителството - че най-важното в тази ситуация е да се търсят мерки за по-добро управление на миграционните процеси и създалата се криза, заяви вицепремиерът. Затова ще подкрепим решение, което работи в тази посока, поясни тя.

Съзнаваме, че на този етап едва ли има перфектно решение, което да отговаря на изискванията на всички държави. Все пак е по-добре да има някакво, отколкото никакво решение. Нашата позиция ще бъде да търсим възможностите за постигането на решение. Ако се приеме решението за разселване, тогава ще го подкрепим, то е справедливо. Подходът, който се предлага, включва възможността всяка държава, ако попадне в тежка ситуация, да се възползва от това право. Същевременно смятаме, че това не може да бъде постоянен механизъм, поясни Бъчварова.

Последвайте канала на

1750 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.09.25 | 11:15

7
"..съзнаваме,...смятаме,...приемаме..,ако решат..."?!?! Абе защо въобще ходите до Брюксел,да харчите пари за самолети,то решението ще ви го сведат и по факса! И без това от вас,БГ политиците нищо не зависи. То дай боже да са само 2000 тези дето ще ни изпратят,защото ако ни кажат 10000 няма мърдане.
хъм

2015.09.25 | 11:14

6
Значи бедна България е готова да приеме бежанци? Чехия против, Словакия против, Унгария против... Румния против... Обаче България ИСКА мигранти??? е нямам думи! Най-бедната държава в ЕС иска мигранти??? Браво бе... такав пошлост и подлизурстване, такава липса на достойнство е рядко срещано! Идват избори да преценим за кого да гласуваме!!! дали за предателите Атака, дали за подлогите ГЕРБ дето нямат достойна позиция... МИСЛЕТЕ... България е една
В е л и к и я

2015.09.25 | 11:14

5
Ама кво е това ..Трябва да повишим сигурността по границите , кво ще повишавате .. те като допълзят стотици хиляди до границите на коя и да е държава как ще ги върнеш обратно , и там ли ще трябва да стоят ... по добре помислете как изобщо да не се добират до Гърция и земя на Европейския континент .. после вече ще е късно .. и взимайте бързо решенията ...
KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I DOGAN

2015.09.25 | 11:14

4
V ZATVORA KURVOOOOOOO
KURVA BOIKO OGRABI KTB S MESTAN I DOGAN

2015.09.25 | 11:14

3
V ZATVORA KURVOOOOOOO

2015.09.25 | 11:13

2
България -страната на неограничените НЕВЪЗМОЖНОСТИ !

2015.09.25 | 11:13

1
USA; CELTA E KORODOR ZA MNGOMILIONNIA ARABSKI SVYAT SA EVROPA-POSTIGNATA CEL

Добави коментар

Водещи новини