От догодина Министерството на туризма вече ще отговаря за плажовете (видео)

  • 19 август 2015 11:55

  • 2888
  • 2
От догодина Министерството на туризма вече ще отговаря за плажовете (видео)
© Булфото

Вицепремиерът Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и регионалният министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена са обсъждали днес от следващата година управлението и стопанисването на плажовете да премине от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма.

Павлова обясни, че преминаването на плажовете към Министерството на туризма е част от предизборната програма на ГЕРБ. Идеята е през септември министерството да представи концепция и визия за управление на плажовете и после да се направят нужните законодателни промени, за да може от догодина то да отговаря за тях.

Павлова съобщи, че се подготвят концесиите на още 15 плажа, като при тях ще се въведе допълнително изискване за цената на чадърите и шезлонгите. Кандидатите да стопанисват ивиците, предложили най-ниски цени и максимално големи свободни зони ще получават повече точки.


„Предложено е прекратяване и на т.нар. две екоконцесии за „Корал” и „Делфин”, информира регионалният министър и допълни, че заедно с прекратяването, автоматично на днешното заседание са предложили да бъдат открити нови процедури. „Причината за прекратяването е, че подадените оферти не отговорят на няколко от важните изисквания, които имаме за този плаж. Финансовото предложение по никакъв начин не дава добра обосновка за предложената ставка - цената, която концесионера трябва да заплаща”, подчерта министър Павлова. Тя даде за пример, че за „Корал” предложените показатели предвиждат 5000 души да ползват плажа, а за туристопотока не е осигурена течаща вода, същевременно е много малък броя на тоалетните и няма никакви нормални санитарно-хигиенни условия. „Самото изискване за еко, да бъдат предоставени еко елементи, няма предоставено нищо, което да различава предложението от всички останали. Днес взехме решение за обявяване на ново предложение”, подчерта тя като обясни, че при обявяването ще бъдат добавени и допълнителни критерии с точки както за екологичните елементи, така и по отношение финансовите анализи и параметри. „Виждаме една тенденция на нереалистично представяне на финансовите потоци от една страна спрямо броя туристи, няма как да има 5000 туристи едновременно на „Корал”, по този начин имаме тотално грешно изчисление на финансовите потоци на приходи и разходи”, каза още министър Павлова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2888 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гошо

2015.08.20 | 02:13

2
Каквото и да е само махнете от министерството тая СУПЕР НЕКАДЪРНИЦА!
GERB, PAVLOWA , BA4WAROWA

2015.08.19 | 19:05

1
razbira se, idwat izbori i trebwa da izlajem xorata, te nali sa glupaci... hehe

Добави коментар

Водещи новини