НС ратифицира втория период на протокола в Киото

  • 23 юли 2015 14:41

  • 782
  • 0
НС ратифицира втория период на протокола в Киото
©

Народното събрание ратифицира втория период на протокола в Киото, това стана с промените за ратификация на Изменението от Доха на Протокола от Киото към Рамковата конвенция на Организацията на обединените нации по изменение на климата, съобщи „Фокус“.

Измененията на протокола в Киото станаха по време на Рамковата конвенция на ООН по изменение в климата в Доха, Катар през декември 2012 година. С промените в протокола в Киото ООН цели да приеме вторият период на протокола в Киото за намаляването на вредните емисии до 2020 година.

С него се въвеждат правни задължения за намаляването на вредните емисии. На международно равнище втората част на протокола в Киото ще влезе в сила след като ¾ от страните го ратифицират, което значи, че 144 от 192 страни трябва да го направят.

Първоначално протоколът в Киото беше приет през 1997 година, с които се предвиждаше намаляването на парниковите газове в атмосферата в периода 2008-2012 година. С новите промени се започва втори период на действие на протокола, който е започнат през 1 януари 2013 година и ще продължи до 31 декември 2020 година.

Депутатите успяха да приемат и на първо, и на второ четене ратификацията на Споразумението между Европейския съюз и неговите държави членки, от една страна, и Исландия, от друга страна, относно участието на Исландия в съвместното изпълнение на задълженията на Европейския съюз, неговите държави членки и Исландия за втория период на задължения от Протокола от Киото към Рамковата конвенция на Обединените нации по изменение на климата.

Последвайте канала на

782 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини