Миков за консултациите за промени в Конституцията: Получи се нещо като прасе с крака на пиле

  • 23 юли 2015 12:29

  • 2506
  • 7
Миков за консултациите за промени в Конституцията: Получи се нещо като прасе с крака на пиле
© Булфото

Разговорите за промените в основния закон са се превърнали в конституционна аритметика как да се разпределят колегиите във Висшия съдебен съвет и да се съберат необходимите гласове за внасяне на конституционен проект. Зад лозунга за реформиране на съдебната власт не се пристъпва към истинска реформа, а единствено се прави опит за преразпределяне, прегрупиране на влиянието в управлението на съдебната власт и конструирането на мнозинството.

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, след поредните консултации за конституционните промени тази сутрин между политическите сили в НС. Социалистите няма да се включат следобед в председателския съвет. Той, по думите на Миков, не е орган по събиране на подписи и създава лъжливото усещане за консенсус. Иначе, подчерта лидерът на левицата, консултациите между вносители и групи са нещо друго и те ще продължат да участват в обсъждането на проблемите в съдебната власт. През есента БСП щели да внесат свои предложения за промени в Закона за съдебната власт.

В същото време левите отбелязаха, че в НС текат сепаративни консултации, което отслабвало ролята на председателския съвет и на различните участници в този процес и било опит за прегрупиране на влиянието в съдебната власт. Един проект трябва да е предмет на цялостно обсъждане, а не на някакъв пазар твоите 20 гласа за какво ще ги дадеш, минаваме през другия кабинет - а твоите 10-15 гласа ти срещу какво ще ги дадеш - драскаме в тефтерчето, накрая се получава прасе с крака на пиле, описа сегашните преговори между политическите сили Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той допуска, че утре може и да не се стигне до обсъждане на така внесения законопроект. И описа една от слабите му страни - разделянето на ВСС, с пример - в действащия Съвет 14 души официално имат съдийска биография, на още 4-ма по-голяма част от практиката е минала в съда. Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в след като над 20 години е бил съдия и 2-3 години - прокурор - него в коя квота ще го сложите, попита председателят на БСП.

Миков упрекна също ГЕРБ , че при предишното и при сегашното им управление занемаряват конституционни функции на НС, пряко свързани със съдебната власт , сред които е да не се изслушват и обсъждат докладите за работата на магистратурите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2506 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.07.24 | 05:43

7
"Поучи" се обединяване на "повитиците". А вие сте пак извън борда. Кога "ви" сте "биви"...
1ь1ь

2015.07.23 | 22:22

6
РАЗБЕРЕТЕ едно ДПС командва.Работя в турска фабрика която е в българско градче-прави паркетни плотове.от години ние не излизаме платена отпуска.карат ни да се разписваме че сме я ползвали.дори не ни я плащат поне.по 12 часа на ден и всички съботи в годината работим и на националните ни празници.ама няма работа.викнахме инсп.по труда сливен- нищо не направиха.викнахме гл. инсп.по труда софия -същата работа.всеки ден по 12 часа съботите пак .нац.празници пак.нищо .А някой от вас да ме убеди че дпс не управлява държавата .на 100 % управлявя заедно с борисов
Саси

2015.07.23 | 22:22

5
Точно така! Постъпката н БСП е правилна! Не трябва да се толерира мерака на правителството да направят съдебни промени, предвид, че не могат да си надделеят на интересите и не предлагат адекватни промени! Подигравката си е съвсем заслужена!
Jolly

2015.07.23 | 22:22

4
какво пиУе, михаиУе??
oooooooooo

2015.07.23 | 21:50

3
Прасето за прасе говори....-това е водач на партия....прасешка партия
СБОГОМ ТУРСКИ КУPBИ ОТ ГЕРБ

2015.07.23 | 21:50

2
Ами като е написано от ДПС и подкрепено от ГЕРБ какво да се получи бе, Миков?
1234

2015.07.23 | 17:55

1
тука се върти некаква далавера с тази съдебна реформа.все ми се струва че няма никаква нужда от тази конституция.когато се правеше нак.закон се взимаше закони от западни държави.Но закона не се изпълнява и прилага.неможе престъпници с 8-10 висящи дела да се разхождат по улиците.няма как конституцията да ги вкара тези в затвора.точно една точка трябва да се вкара.на всеки 4 години съдии и прокурори се измитат и идват нови чисти лица.за 4 години долу горе се коромпира един съдия или прокурор.никаква конституция

Добави коментар

Водещи новини