Джамбазки: РБ са заложили всичко на съдебната реформа

  • 10 юли 2015 08:25

  • 1317
  • 2
Джамбазки: РБ са заложили всичко на съдебната реформа
©

Съдебната реформа очевидно са болната тема на РБ. Тя трябва да се случи, друг е въпросът как ще бъде организирана. Това каза евродепутатът от ПФ Ангел Джамбазки в студиото на БТВ.

В пленарната зала ще се разграничат хората, които подкрепят реформата. Има някаква истерия около нея, призна Джамбазки.

"Докато нас най-много ни стяга обувката по темите с битовата престъпност, цени на тока, българите в чужбина, РБ са заложили на съдебната реформа. За нас тя е също е важна и трябва да се случи, защото в обществото има наслоено мнение, че има несправедливост. Очевидно има нужда там от някаква реформа. Заедно ще трябва да се преборим", призна евродепутатът.

Той коментира и кризата в Гърция. "Не изпитвам симпатия към държавата Гърция, заради историческото ни минало"призна Ангел Джамбазки. "На първо място никой в Гърция не иска да излезе от еврозоната. Те използваха този референдум, за да извият ръцете на някой, но извиха само собствените си. Те не искат да плащат купона, но ще им се наложи".

"Гърция в последните години е влагала доста средства във въоръжаване, заради геостратегическото си положение. Те не разчитат като нас на някакви антики".

Според него Гърция знае, че трудно ще бъде извадена от Европейския съюз, защото САЩ има интерес тя да продължи да бъде там. В същото време типично по византийски всичко, което гърците отхвърлиха на референдума, го обещаха в Брюксел. Финансовият им министър дойде, поиска още пари и обеща всякакви реформи, и пенсионни включително, каза Джамбазки. "Гръцките политици не са силни, а достатъчно нахални."

В Гърция има 800 000 души държавна администрация, няма как да продължи така, смята евродепутатът.

Думите на премиера Борисов за големите началници на ЕС и САЩ ме натъжават. Европа се променя и започва да се разделя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.07.10 | 21:47

2
точно казано .Успех на изборите.

2015.07.10 | 16:47

1
ИСКАТ ДА Я ПРИВАТИЗИРАТ ЯВНО

Добави коментар

Водещи новини