БСП поиска 5% ДДС за детски стоки

  • 09 юли 2015 12:52

  • 1039
  • 1
БСП поиска 5% ДДС за детски стоки
© Булфото

От 20 на 5 на сто да се намали ДДС за детски стоки и социални услуги за възрастни хора, предвиждат внесените от БСП в деловодството на парламента промени в закона за ДДС. Това съобщи пред журналисти в Народното събрание лидерът на левицата Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, като уточни, че текстовете са придружени и с финансова обосновка, предаде БТА.

Така ако бъдат приети, по-ниският налог щял да доведе до около 56 млн. лв. по-малко приходи, което според социалистите не е проблем, но е наложителна стъпка за подпомагане на хората с ниски доходи и малки деца. В същото време заради нараснало потребление голяма част от тези средства щели да се върнат в бюджета. Законопроектът е необходим и в момент, когато раждаемостта у нас рязко пада като последица от икономическото развитие в страната, от свитото потребление, ниските доходи, обясни Миков.

В предложението си БСП се опира на практиката в повечето страни от ЕС, в които има диференцирани ставки за ДДС за новородени, за хора в неравностойно положение, добави Румен Гечев.

По думите му така ще бъдат стимулирани семействата при отглеждането на деца. Най-острият проблем у нас е демографският, припомни депутатът. Ефектът в дългосрочен план от мярката според него ще бъде голям, защото повече деца означавало производство на повече БВП в бъдеще и по-голямо потребление. Предложението за намаляване на ДДС е само част от пакета данъчни промени, които БСП има, смятаме, че държавата може да прави политика и през данъчните закони, коментира и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и днес в отговор на въпрос потвърди, че няма шанс левицата да подкрепи предлаганите от министъра на правосъдието промени в конституцията във вида, в който са внесени в НС. Министрите и кабинетът не са субекти в процеса по промени в основния закон и това трябва ясно да се каже, заяви лидерът на социалистите. Той посочи, че това е парламентарен въпрос и се решава в НС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1039 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.10 | 03:25

1
Скапано БСП ! А лекарствата ? Румъния ги намали с 20 % !!! Цяло Русе пазарува в Гюргево !ДОЛУ омразната ТИКВА ! САМО АТАКА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини