Ремонтират детските площадки в Плевен

  • 08 юли 2015 11:14

  • 843
  • 0
Ремонтират детските площадки в Плевен
©

В Плевен започна ремонт на повредените съоръжения на детските площадки, съобщиха от общинското предприятие, на което общината възложи тази дейност. Най-много работа екипите имат за възстановяване на детските площадки в квартал "Кайлъка", в района на улица "Карлово" и в жилищните комплекси "Сторгозия" и "Мара Денчева".

Работниците поправят счупени пейки, люлки, детски катерушки и пързалки. Ще бъдат ремонтирани всички счупени детски съоръжения, ще бъде поправена настилката, както и оградите, а зелените площи наоколо ще бъдат окосени. Продължава работата по кастренето на 700 дървета и оформяне на техните корони, които са по маршрута на новите тролейбусни линии.

Те се изграждат по европейска оперативна програма на стойност близо 20 милиона лева. Мерките са предприети защото клоните пречат на контактната мрежа по улица "Райски кът" и квартал "Кайлъка" и други райони. Подходящото време се използва за оформяне на 3000 декоративни храсти.

Те са обособени около Регионалната библиотека "Христо Смирненски" и по протежение на централната улица Данаил Попов" - от железопътната гара до центъра на Плевен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
843 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини