Депутат от ПФ: Отсрочката за тока се оказа остен, който пришпори институциите

  • 26 юни 2015 07:46

  • 1403
  • 1
Депутат от ПФ: Отсрочката за тока се оказа остен, който пришпори институциите
© Булфото

Отсрочката с един месец на поскъпването на тока е правилна стъпка. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на ПГ на Патриотичния фронт и председател на комисията за контрол на КЕВР Искрен Веселинов. Мнението на ПФ е за по-дълъг срок – минимумът за мен е три месеца, добави той.

Това решение се оказа един остен, който пришпори институциите да действат. През последните години абсолютно нищо не е свършено в сектора, като изключим промените в закона за енергетиката от февруари. Все още има наболели проблеми като тези с американските централи и ВЕИ-тата. Искаме тези три месеца да се използват за решаването на тези наследени проблеми, обясни Веселинов.

Той бе категоричен, че КЕВР е независим регулаторен орган и окончателното решение, което трябва да обяви днес – дали ще отсрочи с един месец новите цени на тока, няма да бъде повлияно от политиците.

Зам.-председателят на ПГ на Патриотичния фронт изрази притеснение от демографските тенденции. Той уточни, че ПФ ще предложи мерки за повишаване на раждаемостта. Веселинов е категоричен, че по въпроса трябва да бъде изготвена стратегия.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
отвратен

2015.06.27 | 22:24

1
Спиране на ВЕИ тата - за 5 години. За да се стабилизира положението. После по етапно пускане - съгласно разпоредбите на ЕС. Виновниците предадени на Румънското правосъдие, докато ние си създадем нашо - сега нямаме никакво...

Добави коментар

Водещи новини