Каракачанов: Източването в енергетиката трябва да приключи

  • 03 юли 2015 17:45

  • 1726
  • 4
Каракачанов: Източването в енергетиката трябва да приключи
©

Вчера на срещата с премиера Борисов говорихме за всичките седем наши искания, които поставихме като проблеми за решаване. Те бяха залегнали в програмата за управление, но някак си досега оставаха настрани. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността. Продължаваме да подкрепяме правителството в следващите три месеца, добави той.

Проблемите с цената на тока се отместваха до момента, до който наближи 1 юли и КЕВР поиска да вдигне цената на тока, което е ненужно. Регулаторът се занимава повече с изчисление на цената на тока, отколкото с регулация, с контрол на енергийните дружества. Те имат правомощието за контрол, но се оправдават, че нямат достатъчно служители. А това не е оправдание – един държавен орган винаги може да назначи още 10 служители, заяви Каракачанов.

Според него ако няма предоговаряне на цените на тока от Мариците, е много вероятно гражданите да излязат по улиците. По думите му проблемът е, че голяма част от проектите за ВЕИ са с европейски пари и по европейското законодателство имат право да продават произведената от тях електроенергия по преференциални цени. Това източване в енергетиката трябва да приключи. Спирането на течовете ще даде възможност НЕК да преодолее дефицита и да започне да натрупва печалба, категоричен е съпредседателят на ПФ.
Той каза, че скоро комисията за наблюдение на КЕВР ще излезе с доклад за наболелите проблеми в енергетиката.

Каракачанов заяви, че по друго от исканията на ПФ - мерки срещу битовите престъпност, се забелязва частичен напредък.

В момента ежедневно 600 български полицаи вместо да са си по районните управления, са на границата. След разговорите вчера МВР е пуснало конкурс за запълване на 200 незаети щатни бройки. Нашето предложение е вместо да бъдат командировани хора от другия край на страната, да бъдат назначени хора, пенсионирали се в системата за сигурност, които да помагат в охраната за границата. Нормално е и армията да помага за охраната на границата – тази функция й е вменена от Конституцията, коментира Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Съпредседателят на ПФ бе категоричен, че ромите от разрушените незаконни постройки в Гърмен нямат право да съдят държавата. Има си законова процедура, Хелзинкският комитет да си лае колкото иска, подчерта той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1726 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.05 | 05:21

4
Не го знам какъв е - но в случая е прав....
vankata1002

2015.07.04 | 22:09

3
НЕК ще последва съдбата на КТБ
n1

2015.07.04 | 22:09

2
toz kakvo razbira ot energetika ili politika dayte mu pari da se napiva i da prikazvz gluposti
Бау-бау

2015.07.04 | 14:46

1
Краси и ти си лаеш едно и също от години,но ефект никакъв !

Добави коментар

Водещи новини