Таско Ерменков: Абсурд е със закон да се сваля цената на тока (видео)

  • 24 юни 2015 08:02

  • 1814
  • 1
Таско Ерменков: Абсурд е със закон да се сваля цената на тока (видео)
©

Абсурдно е да се говори, че със закон може да се свали цената на тока. КЕВР е независим орган, той определя цените. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от "БСП лява България" Таско Ерменков.

По думите му предлаганите от управляващите мерки, които предвиждат отлагането на увеличаването на цената на тока с един месец, представляват кризисен пиар. За един месец не могат да се предоговорят нито споразуменията с американските централи, нито с ВЕИ-тата. Това се прави с цел просто премиерът да излезе бял и чист, но това няма как да се случи. Проблемът е, че тези които трябва да решат нещата, бягат от отговорност. Ние си свършихме работата, приемайки промените в Закона за енергетиката, заяви социалистът.

Той коментира и заявените намерения на бизнеса за протест. Това е абсурдно. Как ще се случи – ще излязат с бентлитата и поршетата по улиците ли? А пък премиерът може би ще се присъедини към протеста със служебния си кортеж, каза Ерменков.

Депутатът от ГЕРБ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, посочи, че всяко едно неправилно изчисление на цената на тока ще доведе дотам, че сметката ще платят потребителите. Проблемът е, че в последните години се върви по модела на трупане на дефицити в НЕК. Над 3 млрд. лв. е натрупаният дълг и някой трябва да го плати. Ние като изпълнителна власт можем да намалим административните разходи и да направим проверки, посочи той. По думите му е нереалистично цената на тока да бъде задържана до Нова година, каквито са исканията на бизнеса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXL

2015.06.25 | 16:57

1
КЕВР е независим орган, той определя цените---КЕВР СА СЛУГИ НА МОНОПОЛИТЕ. ТЕ СА ДО ТОЛКОВА НЕЗАВИСИМИ ЧЕ ОТ ТЯХ НИЩО НЕ ЗАВИСИ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини