Делян Добрев: Приказките на Миков са опит за бягство от политическа отговорност

  • 21 юни 2015 16:21

  • 2540
  • 2
Делян Добрев: Приказките на Миков са опит за бягство от политическа отговорност
© Булфото

Приказките на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно са опит да се заблуди обществото с идеята за бягство от политическа отговорност. Това каза председателят на енергийната комисия Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: по време на пресконференция след края на извънредното заседание на МС.

"Пресконференцията ни е в отговор на пресконференцията на БСП, по време на която чухме едни несвързани приказки от името на г-н Миков. Според него членовете в регулатора на РБ и на ГЕРБ били взели това решение. Явно не са му обяснили достатъчно добре неговите съветници", посочи Добрев.

"Ако беше внимавал в парламента щеше да знае, че КЕВР се състои от 9 членове и от РБ и ГЕРБ са 4", заяви Добрев. Той подчерта, че не само членовете на ГЕРБ и на РБ са приели решението за увеличението на цената на тока. "Регулаторът е гласувал единодушно решението. Представители на всички парламентарно представени партии, с изключение на "Атака" са гласували "за" въпросното решение", посочи Добрев.

Той прикани опонентите от БСП да се държат консенсусно и конструктивно, да участват в решаването на проблемите, а не да гледат и да сочат назад, защото сочат сами себе си. Ще предложим създаването на парламентарна комисия за ВЕИ сектора, подобна на тази за КТБ, за да се види кой печели от приетите законови промени. В последните 6 месеца положихме максимални усилия и не сме отправили нито една нападка към управляващите от кабинета "Орешарски". Имали сме поводи да го направим. Този дефицит се дължи на тяхното нескопосано управление, на тяхната социална политика с намаляването на цените на тока. Опитахме се конструктивно, с консенсус да решаваме проблемите и да гледаме напред, а не назад.

Днес отново се заговори за американските централи, ВЕИ-тата, „Белене”. Споразуменията за американските централи са подписани 2001 г., но нямаше да ги има, ако през 2007 год. кабинетът Станишев не беше подписал с особени залози, с които да гарантират кредитите на американските централи. Особени залози, с които са заложени сметките на всички български потребители", заяви Добрев.

Според него сега е нямало да бъдем в подобна ситуация. "2007 г. беше подписан Законът на ВЕИ. Ще предложим да се направи и за ВЕИ сектора комисия, както за КТБ, за да се установи кои са вложителите, кредитополучателите. Ще се направи същата комисия, за да се установи кои са собствениците на тези ВЕИ проекти, за да се види кои са хората, приели закона през 2007 г. и след това са се възползвали, за да печелят", обясни Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.22 | 10:59

2
Станишев е за затвора! Извършил е доста престъпления срещу българския народ с цел собствена облага! А сега отново се бетонира в Брюксел... тези закони за имунитета трябва да се преразгледат!

2015.06.22 | 10:59

1
нали има директива от ЕС от 2015 всички договори в отрасъл енергетика са невалидни .За равен старт в енергетиката и пазарни цени .ЗАщо се ослушват и какви договори подписаха така набързо с американците .Защо още не е ратифециран от НС за топлификаците да не събират такса сграда пак от ЕС като незакона още от 2011 .

Добави коментар

Водещи новини