Миков: Искров подаде оставка, за да не го набие Менда Стоянова (видео)

  • 23 юни 2015 15:27

  • 2021
  • 1
Миков: Искров подаде оставка, за да не го набие Менда Стоянова (видео)
© Булфото

Днес се проведе Изпълнително бюро на БСП. На пресконференция след края му Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно заяви, че социалистите ще подкрепят изслушването на председателя на КЕВР Иван Иванов в парламента, предаде репортер на Novini.bg.

"Ние не виждаме полза от поредното изслушване, защото последните месеци сме свидетели на много изслушвания, но от тях няма никакъв резултат. БСП, също както и АБВ, застават зад проекта за размразяване на АЕЦ Белене. Единствено атомната енергия може да спаси енергийната система в България", убеден беше Миков.

На заседанието БСП са взели решение да започнат подготовка и събиране на подписи за атакуване пред Конституционния съд на отделни текстове от Закона за здравното осигуряване. "Тези текстове нарушават чл. 52 от българската Конституция, според който на всеки български гражданин да бъде осигурено безплатно здравеопазване", разкри лидерът на БСП.

Социалистите са обсъдили и подготовката за предстоящия местен вот. От БСП смятат, че провеждането на местните избори заедно с референдум ще доведе до тежка предизборна кампания, защото ще се провеждат две кампании. Едната ще е за местния вот, а другата информационна и разяснителна за трите въпроса по референдума. От БСП продължават да провеждат конференции и да издигат кандидати за кметове и общински съветници. По-интересните имена са на Иван Ченчев, кандидат за кмет на район "Оборище" в столицата, Калин Милчев, кандидат за кмет на Пловдив.

Евродепутатът Илияна Йотова е разяснила политиката на Европейския съюз за бежанците пред съпартийците си. Йотова си задава въпроса, къде отиват близо осемте милиона, отпуснати за бежанците от ЕС. Тя попита и каква е позицията на България за предстоящата среща на върха в Брюксел по темата.

Миков коментира и оставката на Иван Искров, като заяви, че неговия акт е символичен. "На 10 юли започва да тече срокът за избор на нов главен управител на БНБ. Единственото значение на тази оставка е Менда Стоянова да не го набие", пошегува се той. БСП остава твърдо на позицията, че трябва цялостна промяна на целия надзорен състав на централната банка. Лидерът на БСП поясни, че продължават изслушванията на кандидатите за шеф на БНБ и социалистите не са решили за кого ще дадат подкрепата си.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2021 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.24 | 10:12

1
УПЛАШИЛ СЕ Е,ЧЕ КРОКОДИЛИТЕ ЦЕЦКА И МЕНTA ИСКАТ ДА ГО КЛЕЦАТ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини