Цветанов: Фандъкова и СДВР се справиха по-добре от МВР в "Орландовци"

  • 19 юни 2015 21:01

  • 3232
  • 9
Цветанов: Фандъкова и СДВР се справиха по-добре от МВР в "Орландовци"
©

Всичко, което се случи през последните две години е неприятно, няма да го коментирам, докато всичко не отмине. Това каза бившият вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването "Панорама" по БНТ.

По темата за Гърмен и "Орландовци" Цветанов каза: "През последните години сме свидетели на опити за палене на черджето в страната. Това се превръща в бизнес преди изборите. Винаги, когато приближават избори някой се опитва да нагнетява напрежение, за да извлече политически дивиденти", убеден е Цветанов. Той даде пример със случая в Костинброд.

Според него всички тези внушенията и проблеми трябва да бъдат напомняни, за да се предпази населението от внушения. "Можем само да предполагаме кой прави тези неща, но не и да го посочим без доказателства", заяви бившият вътрешен министър.

МВР трябва да действа преди събитията, коментира още Цветанов, оповавайки се на опита си като вътрешен министър. "Повече с функции на превенция. Ескалацията на напрежението се задаваше и столичният кмет, съвместно със СДВР се справиха. В същото време МВР изостана", отбеляза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Оперативната работа е занемарена - липсва предварителна информация.  В момента ситуацията е под контрол, но не бива да се допуска ситуацията да излезе от контрол".

Цветанов припомни стратегията за превенция на престъпността, която не е била приета от предходния парламент.

На първо време трябва да се обърне внимание на ромските общности по отношение на образование, жилищен проблем, социална политика и трудова политика. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа цитира данни, според които до 2020 г. ромите на трудовия пазар ще са 22% и това ще натовари свръх много трудовия пазар, прогнозира той.

"При намаляването на избирателната активност станаха много удобни тези общности по време на избори. Техният апетит е постоянно да бъдат обгрижвани. Те стават политически коз в политическите битки", посочи Цветанов. В същото време Цветанов посочи, че не трябва всички роми да бъдат под общ знаменател - има много от тях които работят, децата им ходят на училище, интегрирани са и си плащат данъците".

Проблемът с "Кремиковци" е възникнал през 2004 г, когато учители от общината са направили среща и са решили по 20 ромски деца да влязат в класните стаи. В резултат на това всички деца от Гърмен отишли да учат в Гоце Делев. Всички незаконни къщи в Гърмен е трябвало да бъдат съборени през 2013 г., но явно това е било политическо обещание и това не се е случило, съобщи Цветанов.

Той отново подчерта, че в момента ГЕРБ управлява без ДПС и по този начин са доказали, че могат да водят конструктивен диалог по обществено значими теми. "ДПС направиха много интересен ход днес с изказването си за мажоритарния вот. Много елегантно показа на обществото, че всички партии говорят, че мажоритарният вот е важен, но когато изцяло такъв вот бе поставен на масата се отдръпнаха". Тук водещият го попита дали не им се възхищава. Цветанов припомни конфронтацията и агресията в парламента. Той увери, че ГЕРБ не иска да се върне това време.

Янаки Стоилов го контрира по темата за интеграцията. В този момент Цветанов заяви, че вижда, че не е чел стратегията му и му даде един екземпляр. Това видимо подразни опонента му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3232 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
gerb sa ybiici

2015.07.06 | 15:29

9
osuden pederast akul 6te ni dava

2015.07.06 | 15:28

7
POREDEN LOZUNG
Идеал Петров

2015.07.06 | 15:28

8
Не Цветанов,а Долен Пидеров ще влеззе в затвора.

2015.07.06 | 15:28

6
Тоя няма ли да влезе в затвора?
NGN

2015.07.06 | 15:28

5
Не, няма. Няма за какво!

2015.07.06 | 15:28

4
Защо осъдени престъпници не са в затвора, а говорят глупости по медиите?
гошо

2015.07.06 | 15:28

3
Тоя защо е на свобода?
БOГОМИЛ

2015.07.06 | 15:28

2
До сега гледах БАТ САЛИ сега пък този некадърник ...ВРЕМЕ Е ПОЛИТИЦИТЕ ИЛИ В ЗАТВОРА ИЛИ НА КОЛА
Мики Маус

2015.07.06 | 15:28

1
Той, че си е за затвора, но смее ли някой да го вкара там? Така ще бъде и в бъдеще. Няма такава държава по света!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини