Кунева: България се готви активно за председателството на Съвета на ЕС

  • 12 юни 2015 16:27

  • 1225
  • 3
Кунева: България се готви активно за председателството на Съвета на ЕС
© Булфото

България се готви активно за председателството на Съвета на ЕС през втората половина на 2018 г.

Това е заявила днесв София Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, вицепремиер по координация на европейските политики и институционални въпроси на среща с държавния секретар към министъра на външните работи и международното развитие /по европейските въпроси/ на Франция Арлем Дезир, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Кунева посочила, че българското председателство попада в най-динамичния период за ЕС, когато ще се решава финансовата рамка за новия програмен период след 2020 г., както и насоките за развитие на Общността в кохезионната и общата земеделска политика.

Арлем Дезир препотвърдил ангажимента на Франция да помага на страната ни в подготовката за председателството. Той посочил, че френските институции имат готовност за стажове за български служители, както и че посолството на Франция в София има капацитет за организирането на семинари, свързани с председателството. Кунева и Дезир са обсъдили и ситуацията около преговорите с Гърция. Кунева е посочила, че България, като непосредствен съсед, макар и не член на еврозоната, има ангажимент към запазване на стабилността в Гърция.

В рамките на работна среща късно снощи между двамата е било обсъдено и българското членство в Шенген. Франция посочи, че оценява усилията на българската държава за защита на външната граница на Европейския съюз, пише в съобщението. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Арлем Дезир са обсъдили и Европейската програма за миграция и квотите за релокация на мигранти. Постигнато е разбиране, че в ЕС е необходима солидарност, но също така и зачитане на страните, които са външни граници на общността и са подложени на миграционен натиск. В контекста на легалната миграция пък е била дискутирана възможността за засилване на т.нар.синя карта, която допуска висококвалифицирани специалисти от трети страни до пазара на труда.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1225 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Дедо Уйо

2015.06.13 | 02:37

3
Тиудругарко Пръмова-Кунева се готвиш за председателството.Ние се готвим за зимата,правим компоти и туршии.Защото другарко Кунева,нали ти каза,че със заплата от 340лв.можело да се живее!
офф

2015.06.13 | 02:37

2
Алиса в страната на чудесата отново лети из облаците...

2015.06.12 | 20:56

1
NA KRIVOUSTATATA KURVA DA I GO NAZUKAM I DA PUKNE

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини