НС прие на първо четене промени в Закона за подземните богатства

  • 11 юни 2015 14:30

  • 1570
  • 2
НС прие на първо четене промени в Закона за подземните богатства
© Булфото

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за подземните богатства, внесени от Министерския съвет.

В гласуването участваха 82 народни представители, от които 79 бяха "за", а трима се въздържаха. В мотивите към законопроекта вносителят посочва, че промените се налагат във връзка със запитване от Европейската комисия в рамките на проекта на Европейския съюз /ЕС/ за правото на ЕС EU Pilot. Със законопроекта се отстраняват неточности, свързани с транспонирането на директива на Европейския парламент за управлението на отпадъците от миннодобивните индустрии. В законопроекта са унифицирани легалните дефиниции на понятията, с които боравят Директивата и Законът за подземните богатства. Със специални правила е уредена процедура за информиране и участие на засегнатата общественост при издаване на разрешителни на оператори на съоръжения за минни отпадъци от категория "А".

С проекта се доуточняват задълженията на операторите на съоръжения за минни отпадъци във връзка с опазването на човешкото здраве и на околната среда, като с това не се лимитират, а се уточняват задълженията им, произтичащи от общото законодателство по опазване на околната среда и водите, управление на отпадъците, защита при бедствия и аварии и др., се посочва още в мотивите на вносителя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
предатели мръсни Бог ще ви съди

2015.06.11 | 21:50

2
Къде е златото на БЪЛГАРИЯ?Само 0.2% остават тук.
BB

2015.06.11 | 20:16

1
Нищо съществено! Транспониране, транспониране и т.н. За да може "нашите хора" да продължат експлоатацията и "да гушат". Знаеме ги кои са, но какво от това! Твърдо свързани с БСП, НДСВ, ДПС и познайте нататък! За държавата среден! За народа среден! За децата ни среден!

Добави коментар

Водещи новини