Кунева отрече Гергана Паси да е спрягана за шеф на бъдещото антикорупционно бюро

  • 04 юни 2015 09:36

  • 1097
  • 2
Кунева отрече Гергана Паси да е спрягана за шеф на бъдещото антикорупционно бюро
©

Част от задачите на първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс е да направи средата за бизнеса по-добра, тоест да направи законодателството по-малко на брой, но по-ясно. Това каза за БНР вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя заяви, че иска да разговаря с Тимерманс за механизма за правосъдие и вътрешен ред, темата "Шенген" и тази за миграцята, както и ролята за бизнеса, информира КРОСС.

Ако ние успеем да увеличим ръста, това означава, че сме се справили с много други проблеми, включително и с корупцията, което за България е задължително. Кунева заяви, че не избягва сравненията между Румъния и България, защото те затварят „проходчетата", по които се измъкват онези, които се оправдават, че в България няма едно или друго. Основание за оправдание в момента няма, категорична е тя: " Последните месеци прегледах дума по дума какво ни дава възможност да направим нашия закон. Не говоря че това са шедьоври, но това имаме и дали можем, ако да го приложим стриктно, да постигнем успех. Моят категоричен отговор е: „Да, можем!".

Кунева категорично отрече Гергана Паси да е спрягана за шеф на бъдещото антикорупционно бюро. Тя даде пример със сходни бюра в страни от ЕС, където начело са прокурори и полицаи, дошли от кариерата: "Пълни глупости! Да се хвърлят така имена! Няма нищо по-далечно от подобна идея, най-вече на самата г-жа Паси. Профилът на това бюро е ясен. Мисля, че това (тиражирането на името на Паси б.р.) беше публикувано във в. Труд, без да ме попитат, без да звъннат, без да кажат има ли някакви мисли по този въпрос. Тоест, това беше, за да има с какво да се забавляваме една седмица. Как изобщо може на някой да му мине на ум, че това нещо ще се случи.

Кунева прогнозира, че до 10 юни готвените промени в стратегията за борба с корупцията могат да бъдат внесени за обсъждане в Министерския съвет, откъдето да тръгне към парламента:
Този закон много бързо ще го направя. От януари досега имаме отчет на всички предишни стратегии. Стратегия плюс закон, плюс обсъждане. Уверявам ви, не се бавя.
 

Последвайте канала на

1097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хатакларъ УМРЯ СЪС 2%

2015.06.04 | 16:20

2
БРАВО НА КУНЕВА

2015.06.04 | 16:20

1
като нанизани свински черва

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини