Бриго Аспарухов: ЕС върви по погрешна линия за Македония

  • 15 май 2015 18:40

  • 2386
  • 1
Бриго Аспарухов: ЕС върви по погрешна линия за Македония
© Булфото

Разсекретяването на всички документи за КТБ би се приело добре от обществото. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Бриго Аспарухов по повод днешния призив на премиера Борисов.

Мен лично това не ме притеснява - не съм се срещал с Цветан Василев, заяви ген. Аспарухов. По думите му е възможно е Василев да е бил секретен сътрудник на ДАНС, каквато информация се появи днес, но за да бъде потвърдено това, трябва да има доказателства.

Ексшефът на разузнаването коментира и случващото се в Македония. По думите му България има интерес кризата там да бъде овладяна бързо. Тази криза поражда опасности и за нас. Нашите служби наблюдават внимателно ситуацията и съм убеден, че са имали предварителна информация за случващото се там, заяви той.

Според ген. Аспарухов основната причина за напрежението в Македония е премиерът Никола Груевски. Решаването на кризата минава през оставката му и провеждането на демократични избори. Европейците вървят по погрешна линия, не му казват "Махни се", а препоръчват да се реши проблема извън Груевски, по "някакъв" начин. Този проблем обаче не може да се реши само чрез смяна на министри, нещата са дълбоки. Затова колкото по-скоро се тръгне към нови демократични избори, толкова по-добре, коментира той.

Ген. Аспарухов, който е и член на ръководството на БСП, заяви, че е убеден, че партиите в лявото пространство ще намерят общ език преди местните избори наесен. БСП се опитва да реши стари проблеми, казват се горчиви истини. БСП има своето място в лявото политическо пространство и трябва да стане водеща партия, подчерта социалистът.

По думите му, ако лидерът на АБВ Георги Първанов се кандидатира отново за президент, ще сбърка. Ген. Аспарухов заяви, че ако все пак това се случи, БСП ще издигне свой кандидат срещу Първанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2386 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tt

2015.05.15 | 23:21

1
а Бриго в затвора също би се приело добре.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини