Меглена Кунева: Съдебна реформа ще има, въпрос на дни е (видео)

  • 15 май 2015 08:18

  • 1759
  • 1
Меглена Кунева: Съдебна реформа ще има, въпрос на дни е (видео)
© Булфото

Съдебната реформа е тест за парламента. Всички депутати разбират и се подписаха под съдебната реформа в Народното събрание. Няма връщане назад. Ако това се случи, значи са излъгали. Съдебна реформа ще има и е въпрос на дни.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Нещата, които вече са решени, не трябва да се връщаме назад за тях. Говоря главно за промените в Конституцията. Някои май се опитват да протакат тези неща, защото са против реформите в съдебната система. Аз имам много по-високи изисквания и очаквам, че още до юни конституционните промени ще минат на първо четене. Така ще се преброят хората, които гледат сериозно на държавата и тези, които искат да останем сива икономика, категорична беше Кунева.

Промените в Конституцията са необходими и заради членството ни в Европейския съюз. Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския наложи много добър диалог с прокуратурата и Висшия съдебен съвет. Ясно е, че трябва да има контрол. Самият главен прокурор подкрепя такава идея. Колегите от Реформаторския блок заявиха, че предложените промени могат да влязат в сила за следващия главен прокурор, за да не се приема това, като персонална атака срещу Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, разкри вицепремиерът.

Или искаме съдебната ни система да се промени за добро, или отлагаме отново. Конституцията трябва да се промени. Ние с ГЕРБ сме партньори и сме си дали дума, че ще работим в една посока. Съдебната реформа е основната платформа, на която подписахме нашето споразумение. съдебната система е свързана с всичко с държавата, допълни Кунева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1759 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.12 | 12:12

1
Съдебна реформа ще има - когато си видиш ушите. Ти пък какво правиш там?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини