Манолова: ГЕРБ и РБ искат да се бетонират в съдебната система, а не да правят реформа

  • 24 април 2015 08:31

  • 1676
  • 5
Манолова: ГЕРБ и РБ искат да се бетонират в съдебната система, а не да правят реформа
© Булфото

Аз от самото начало съм заявила, че подкрепям твърдо съдебната реформа. За съжаление управляващите правят всичко възможно, за да не получат никаква подкрепа за тази реформа. Онзи ден Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с лека ръка уволни целия Висш съдебен съвет. На него всеки ден му идват разни хрумки, с които се цели да се оказва натиск върху ВСС.

Това каза в сутрешния блок на БНТ червената депутатка Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. За съдебната реформа е необходим сериозен дебат. Всяка една промяна трябва да се обсъди и да се прецени дали има нужда от промени в Конституцията. ГЕРБ са доказали, че могат да натискат магистратите. Целта на реформата е да се осигури справедлив процес, в реален срок, от независим съд. С предложенията на управляващите не се цели нищо такова. Не мога да вярвам, че ГЕРБ, които избраха този ВСС, сега ще направят нещо различно. Според мен става въпрос за огромния апетит на Реформаторския блок. Те 12 години бяха на диета и сега бързат да наваксат, включително и в съдебната система. Аз искам да знам каква е целта от промени в Конституцията. Аз няма да подкрепя явното гласуване във ВСС и намаляването на мандата му. Това означава бетониране на ГЕРБ и РБ в съдебната система, а не съдебна реформа, категорична беше Манолова.

В БСП се готвим сериозно за местните избори. В моя избирателен район обсъждаме вариантите да подредим листата по азбучен ред. Ние имаме готовност да участваме в леви коалиции и да издигаме общи кметове. Чухме вече, че ГЕРБ и РБ ще играят заедно на тези избори. Там, където има дясна коалиция, е нормално да има силна лява коалиция, каза още червеното острие.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1676 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.13 | 14:14

5
БСП казахте, че искате ОЩЕ ПОВЕЧЕ НАТО. Затова, ЗАТВАРЯЙ си устата, дори когато си права, ПРЕДАТЕЛКО, от ПРЕДАТЕЛСКА партия, избирана с Купени гласове, в циганските квартали.
Кутььо

2015.06.13 | 14:14

4
За бетониране, или за Канго срещу бетона на БКП и сие става въпрос.

2015.06.13 | 14:14

3
Да ДОЙДАТ БАГЕРИТЕ, да ви отбетонират целия въшлив кокошарник, че намътихте змийски яйца и змиите ни налазиха.

2015.06.13 | 14:14

2
Докога тази ще лее змийска отрова от всички медии. Отровихте всичко бе, докога.................
манев

2015.06.13 | 14:14

1
Манолова би трябвало да се усети, че започва да прекалява. БСП само губи от подобни личности.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини