Лидия Шулева се закашля и притесни Цветанка Ризова в ефир

  • 04 май 2015 17:35

  • 5942
  • 7
Лидия Шулева се закашля и притесни Цветанка Ризова в ефир
©

Нов инцидент беляза гостуването на трима бивши социални министри в предаването "Лице в лице" по БТВ. Водещата Цветанка Ризова ги бе поканила, за да коментират пенсионната реформа. Неочаквано Лидия Шулева се закашля в ефир, което накара водещата да помоли за чаша вода, притеснена след инцидента от миналата седмица. Тогава вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 се задави и Ризова се принуди да прекъсне за реклами.

Преди това Лидия Шулева посочи, че намирането на пресечна точка между хората, които плащат пенсии и тези, които ги получават, е изключително трудно, защото тези, които правят вноските намаляват с всяка измината година, а тези, които ги получават се увеличават.

Според нея най-доброто е, че нещо се предлага, а най-лошото ще бъде нищо да не правим.

Увеличаването на възрастта за пенсиониране е една от основните стъпки на пенсионната реформа. Това е неизбежно, коментира Иван Нейков. Онова, което ме притеснява, е това че много от тези мерки се изместват в бъдеще. Според него ефектът от тези мерки ще са ниски пенсии за сегашното поколение.

Тотьо Младенов обясни от своя страна, че най-сложното нещо в социалната политика е социално-осигурителната система, защото е зависима от много фактори. "Калфин предлага мерки както на входа на системата, така и на нейния изход с цел тази система да стане устойчива. Всички параметри са отразени както на входа, така и на изхода", добави той.

По думите му важни са инвалидните пенсии. Много се радвам, че правителството прие националната програма за реформи и там ще има специален анализ на тези проблеми. При всички случаи трябва да има коренни промени в медицинската експертиза, увери той.

Шулева подчерта, че максималната пенсия, която може да получи някой, който сега получава 650 лева, е 240 лева в сегашната система. Единственият изход от нея са капиталовите системи. Това е единственият начин да се промени това съотношение, допълни бившият социален министър.

Не можем да кажем какъв ще бъде резултатът от работата на капиталовите фондове, защото нямаме капиталово натрупване. За да има добър резултат от управлението, трябва да има и икономически растеж, но трябва да има и натрупване, обясни Нейков.

Шулева критикува предложението на финансовия министър да прехвърляме партидите си от частните пенсионни фондове. Според нея с тази стъпка работещите се дискриминират.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5942 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
аз

2015.05.05 | 18:21

7
Кой ги гледа тия "телевизии", че и правите новини от това? хаха :)))))
как можа

2015.05.05 | 18:21

6
Цветанке, от днес няма да те гледам.Как можа да застанеш зад изедниците, които искат да ни пенсионират на 100 години.На теб ти е добре - хубава работа, хубава заплата, на топло и уютно, но питаш ли хората, които работят навън, в студ и пек за 200 лева, или тези, които нямат възможност да си намерят работа. Ти естествено не си виновна, но като журналист не бива да вземаш страна и да подклаждаш огъня.Най-накрая и теб отсвирвам, и ще си имам повече свободно време.
порно реклама

2015.05.05 | 18:21

5
само крадливи шунди по тв каналите
Мицева

2015.05.05 | 12:34

4
Кражбата и лъжата трудно можеш да прикриеш дори и с кашлица!Дали пък тази кашлица не е от притеснение?!

2015.05.05 | 11:13

3
GERB=KURVIIIIIIII

2015.05.05 | 11:13

2
Две селянки отишли на море. След като го видели едната възкликнала - Малей колко много вода , сигурно има сто каци. Колко си проста, отвърнала другата, не виждаш ли че са най малко хилядо.
волена ЯЛОВАТА МАСТИЯ НА ДОГАН

2015.05.05 | 08:04

1
хатакларъ СА ЯЛОВИ БЕЗДЕТНИ ПЕДАЛИ ДО ЕДИН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини