Танева: България е на трето място в Европа по биологично разнообразие

  • 23 април 2015 12:46

  • 1610
  • 2
Танева: България е на трето място в Европа по биологично разнообразие
©

България е на трето място в Европа по биологично разнообразие. Фауната включва над 90 вида бозайници, над 380 вида птици, десетки земноводни и над 250 вида риби. Това каза Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри, министър на земеделието и храните, по време на откриването на 62-та Генерална асамблея на Международния съвет по лова и опазване на дивеча, цитирана от Фокус .

"В България политиките по управление на гори, природни богатства и ловно-стопански дейности се осъществява от МЗХ и ресорната Изпълнителна агенция по горите. В момента се изготвят изменения в Закона за опазване на дивеча. Предвидените промени ще засегнат реда и начините за определяне на границите на ловно-стопанските райони. Ще бъде обсъдено изменение на сроковете за ловуване, съгласно европейското законодателство и ратифицираните от България международни документи" посочи министър Танева.

По думите ѝ в резултат да действията, които се предприемат за прецизиране на нормативната уредба, трябва да се засили контрола върху ловно-рибарската дейност. "Искам също да отбележа, че основен фокус на настоящия политически кабинет е опазването на природните ресурси в България. В тази връзка още с влизането в мандатно управление, ние взехме пакет от мерки, за засилване на охраната на природното богатство" , добави още министър Танева.

Последвайте канала на

1610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Chris

2015.04.24 | 09:32

2
FM е прав - само това ни е красивата държава... След има-няма 5 години само пустиня ще гледаме, като Арабите. Ние сме на 1-во място по цигания, безработица, престъпност и корупция - да живее България!
FM

2015.04.24 | 09:32

1
Биологично разнообразие. Турци, Цигани и Българи с Овчи мозъци. -Глямо Биоразнообразие, Бе,ее.

Добави коментар

Водещи новини