МС съставя план за охрана на границите и за справяне с бежанския натиск

  • 05 януари 2015 17:50

  • 2350
  • 10
МС съставя план за охрана на границите и за справяне с бежанския натиск
©

До две седмици в Министерския съвет ще бъде представен план за действие за охрана на границите и за справяне с бежанския натиск, съобщха от пресцентъра на кабинета.

За това са се разбрали днес на работно съвещание вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и министрите на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г., на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки., на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена и на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри. Заседанието е второ след свиканата при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г среща в последния работен ден на 2014 година. Днес е било решено да се съставят две междуведомствени работни групи - по правни и по логистични въпроси. Те ще се срещнат във вторник, за да обсъдят в подробности както строежа на техническото съоръжение по границата, така и помощта, която Министерството на отбраната може да окаже с техника и логистика за охрана на границата.

Допълнителна среща ще има и между Министерството на земеделието и храните и Министерството на вътрешните работи за изграждането на 110 км чакълирани пътища в граничните зони, които попадат в горския фонд и могат да бъдат изградени от МЗХ. На срещата е бил обсъден и въпросът с евентуалното връщане от други европейски страни на лица, получили или търсещи закрила, които са регистрирани в България, но са били засечени от властите в други държави в ЕС. На влизане в България като първа страна в ЕС бежанците биват регистрирани от гранична полиция, а потърсилите закрила се въвеждат в европейската система за пръстови отпечатъци Евродак. Според Дъблинския регламент, ако те бъдат заловени в други страни на ЕС за тях се изпращат запитвания към първата страна на регистрация. През 2014 г. е имало общо 7851 запитвания от над 20 страни в ЕС за такива лица, като 6873 са за връщането им. България е дала 3613 положителни отговора според Дъблинския регламент, пише в съобщението.

Вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е подчертала, че тези становища не означават автоматично връщане на лицата, но страната трябва да е подготвена. Въпреки големия брой запитвания, за миналата година са върнати в България едва 180 човека. В тази връзка, а и заради възможността от увеличаване на миграционния поток през пролетта, Министерството на отбраната ще представи списък от сгради, които да бъдат трансформирани в центрове за настаняване на чужденци. Кунева изтъкнала, че интеграцията на лицата, получили закрила, е от изключителна важност, за да не се допусне тяхното вливане в сивата икономика на страната.

България, заедно с останалите страни от Южна Европа, настоява за равно споделяне на отговорността в ЕС, за да не пада тежестта от приема на бежанци само върху южните страни. Това е общ европейски проблем, трябва общо решение, посочила Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2350 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
д-р Менгеле

2015.05.22 | 20:45

9
Какво ли ново може да измислят, какъв план от една корумпирана държава, неработеща система за сигурност и деградирали индивиди от съдебната система???

2015.05.22 | 20:45

10
Нищо ново няма да измислят.Ще ги стоварват от Турция на нашата граница,пък ние да му мислим.Ще им даваме приют,защото сме богати,пък западняците ще ни ги връщат заедно с техните боклуци!
Бойко Борисов е педераст!

2015.05.22 | 20:44

7
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!

2015.05.22 | 20:44

8
Не Бойко а ти Любомире си педерас от Бургас аааааааахахахахахах

2015.05.22 | 20:44

6
KUR ZA BOIKO-DA GO GALTA NADALBOKO!!
m markov

2015.05.22 | 20:44

5
В този сайт са педераси
ИВАН

2015.05.22 | 20:44

4
НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗБЕРАТ НА КОГО Е ГРАНИЦАТА.... ЗАЩО НЕ КАЖАТ КОЙ ПРЕМАХНА СТАРИТЕ ЗАГРАЖДЕНИЯ . КОИ СА ВИНОВНИТЕ.....

2015.05.22 | 20:44

3
DOIDE LI VI AKULA TIKVI PROSTI , OT KOGA SIDEROV ISKASHE TOVA DA SE NAPRAVI - TIKVI PROSTI
LOLA

2015.01.06 | 00:23

2
PRIEMAME GI OBRATNO CAMO V KOMPAKTNI OPAKOVKI C NADPIC PALMOLIV DUF NINEA I tn.
LOLA

2015.01.06 | 00:23

1
PRIEMAME GI OBRATNO CAMO V KOMPAKTNI OPAKOVKI C NADPIC PALMOLIV DUF NIVEA I tn.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини