Кънев: БСП и ДПС атакуват най-силния министър на кабинета

  • 09 април 2015 17:32

  • 4813
  • 36
Кънев: БСП и ДПС атакуват най-силния министър на кабинета
©

ГЕРБ имат модел на по-пестеливо парламентарно поведение. Те само мълчат и гласуват. От гледна точка на факта, че са водеща политическа сила, това е правилното поведение. Това каза депутатът от Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Радвам се, че ще има гласуване за вот на недоверие. Така ще стане ясно на българските граждани, че БСП и ДПС са заедно, те са опозицията и атакува най-силния министър на кабинета, коментира Кънев.

Според него, от целия дебат ставало ясно, че Петър Москов е най-силният министър и настоя той да продължи, за да стане ясно това на всички.

Кънев похвали и друг министър на реформаторите – Тодор Танев. Той провел с него едночасов разговор относно една от най-тежките системи за реформиране – образователната. „Аз по-аналитична и подплатена стратегия не съм виждал”, заяви той.

По повод реформите на РБ, Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и каза: "Вместо да плетем интриги трябва да помогнем на образователния министър, например който предложи една много добра програма. Тя може да послужи за стабилна основа на българското образование. Подобно новаторство е имало само в кабинета Малинов".

РБ е изключително съсредоточен и върху работата по правосъдната реформа.

Той отрече да има напрежение в кабинета. Според него коалиционните партньори не се надцакват с внасянето на предложенията си за закони. Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и определи това поведение като съревнование. "РБ е във властта с мисия и я изпълнява", увери депутатът.

Кънев коментира, че е погрешно персонифицирането на реформите в кабинета. "Не може да има реформа "Петър Москов". Демокрацията не дава такива възможности. Това е реформа на цялото правителство. Проектът ще влезе в пленарна зала с подписа на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, а не на някой друг. Реформата е плод на общо усилие".

Българският главен прокурор е свръховластен и неконтролируем,подчерта лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. „Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в наследи тези правомощия и си ги защитава”, подчерта още Кънев, който в медийни изяви през миналата седмица нарече главния прокурор „водевилна фигура” и обяви, че „Цацаров не може да се бори срещу нещо, чийто продукт е”.

„Реформаторският блок смята, че българската прокуратура трябва да има по-малко правомощия, да бъде децентрализирана, а не властта да бъде съсредоточена в един човек, и с повече контрол”, посочи още Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и.

Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и защити предложението за създаване на две прокуратури. „Трябва да създадем независима от нас институция, която да създава страх у нас, политиците. Ако ще да се изпоарестуват с другата прокуратура – трябва да има основателен страх във властта – не всички във властта са честни и които не са честни, трябва да бъдат изплашени”, заяви лидерът на Реформаторския блок.

Той настоя за подобна мярка, за да бъде разбит моделът „Кой”. „Моделът „Кой” опростява системно нещата и персонализира твърде много. Работим в условията на тежка корупция, проникнала в административната и съдебната система. Сега, когато дойдохме на власт след години в опозиция, при нас идват хората, които са едни и същи при редица правителства, и казват „Дайте да продължаваме да си крадем”. Независимо от сменящите се правителства, едни и същи остават кръговете, които крадат и източват държавата”, обясни Кънев.

„В държава като нашата управниците трябва да имат страх. Общественият натиск е много по-силен от всяка партия и от лидера на всяка партия. Днешните противници на тази реформа накрая ще припкат да я внасят, за да покажат подкрепа”, продължи Кънев.

По този повод той оцени като добро съревнованието за съдебната реформа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4813 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2015.07.16 | 09:33

36
Тази здравна система, като организация, работи само ако си здрав. Ако си болен е страшно, трябва сам да откриеш от какво си болен и да се излекуваш. И това да стане без пари. То със всяка система е така в тази страна.

2015.07.02 | 14:36

35
МОСКОВ Е НАЙ-СЛАБИЯ МИНИСТЪР В КАБИНЕТА, РЕФОРМАТОРИТЕ СА ГНУСНИ ПОМИЯРИ И ЛЪЖЦИ
ml

2015.07.02 | 11:11

34
сега тоя ли стана най силния министър....гарван гарвана око не вади...всички сте едни боклуци...марш от БГ заедно с нато и всички подлоги и мекерета ...
gfd

2015.07.02 | 11:11

33
А кога ще признаете ,че сме под западно робство ! До кога ще ни тъпче запада ? Малоумни ли сте или сте платени ! Говедааа вие не разбрахте ли ,че ако продължаваме по този начин до 20 години няма да я има тази държава !

2015.07.02 | 11:11

32
На българите им е ясно, че ДПС са с ГЕРБ и с вас, Рамадане. По-точно вие и ГЕРБ сте с ДПС.
Историк

2015.07.02 | 11:11

31
Г-н Кънев, никога не казавйте "БСП"! Казвайте "БКП - тесни социалисти." Пак същите кремълски агенти са като през 1925. И по имена - московски слуги.
AMED EFENDİ

2015.07.02 | 11:11

30
RAMADANE ELA V D.S.P.

2015.07.02 | 11:11

29
глупака Радан Кънев хитрата сврака прави премятане И ЕВТИНИ ТРИКОВЕ ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ!
ciganska imeriya i turska imeriya ot orlov most

2015.04.12 | 08:49

21
samo bsp dps
няма да си жив,

2015.07.02 | 10:22

28
Да видиш как ще фанете пътя като Сириеца,че ми писна от цигани.
piqchklata

2015.07.02 | 10:22

27
ПФ са големи смешници, нямат капка мозък. "Предлагат гласуването да бъде задължително, ако даден гражданин не гласува - 50 лева глоба" -Еми един вид изнудване на населението... Казвам Ви след години няма да има България, особено с такива клоуни!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини