Томислав Дончев: Най-големият проблем е раздалечаването на регионите

  • 07 април 2015 16:07

  • 1537
  • 2
Томислав Дончев: Най-големият проблем е раздалечаването на регионите
© Булфото

Най-големият проблем пред новия програмен период е рискът, инвестирайки добре европейските средства, всъщност да постигаме обратен ефект в регионите. Това заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в Смолян на изнесеното заседание на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към държавния глава.

Според вицепремиера този риск е напълно реален и вече се наблюдава по отношение на някои общини. Добре е, когато в столицата инвестираме в метро и нови съоръжения, в същото време в останалите региони на страната не могат да се движат със сходни темпове и се получава допълнително раздалечаване между тях, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Вицепремиерът даде за пример разликата в пъти между брутния вътрешен продукт на глава от населението в София и в региони като Видин и Смолян.

Според Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник най-големият проблем не е недостигът на пари, а именно опасността от ефект на раздалечаване. Решението за минимизиране на този ефект според Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник е да се напише "адекватният сюжет за балансирано развитие на България". Този сюжет няма как да бъде написан изцяло в София, а в регионите, където ще се прилага, смята заместник-министър председателят.

"Убеден съм, че тази година ще имаме не само нов закон за обществените поръчки, а и закон за еврофондовете, който ще гарантира един по-добър баланс в цялата система, ясни права и задължения за всички", увери Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1537 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.08 | 00:56

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.04.07 | 20:58

1
Най- големият ни проблем е , че ни управляват лъжци , крадци и ПРЕДАТЕЛИ ! Справка ПОЛ РОБЪРТС във в. ТРУД от 6 април ! САМО АТАКА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини