Рашидов награди Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров (снимки)

  • 31 март 2015 12:38

  • 2931
  • 1
Рашидов награди Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров (снимки)
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко връчи днес парични награди и почетни грамоти на големите български изпълнители Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров за високите им постижения в областта на музикално-изпълнителското изкуство. След малко повече от месец трябва да бъдат факт и първите награди по Закона за награждаване на лица за особени заслуги към държавата и нацията, заяви министър Рашидов на церемония в Министерството на културата.

Той припомни, че в предишния му мандат този закон е бил приет, след което е останало само да се изготви правилник за дейността му.

Сега, две години по-късно, всичко това е факт и комисията, която ще селектира предложенията, вече започна работа, посочи Рашидов.

До един месец всички творчески съюзи и звена от областта на културата могат да подават своите предложения за предоставяне на държавна парична награда.

"Тъй като творците са изключителни хора, нека това бъде знак за тяхното достойнство. Ако една държава не може да обърне внимание на хората, които са дали много повече, отколкото са получили, значи не е държава", коментира Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Борислав Грънчаров и синът на Гуджунов - Кристиян, който прие наградата от името на баща си, благодариха на Министерството на културата. Това са единственият министър и Министерски съвет, които се ангажираха да направят нещо за по-достойни дни за нашата гилдия, коментира Грънчаров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.31 | 18:14

1
Хайде плювайте бе нещастни Сидерови копелета.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини