Рашидов: Ако продължаваме да се забавляваме на улицата ще ядем хурката

  • 25 март 2015 18:30

  • 2297
  • 6
Рашидов: Ако продължаваме да се забавляваме на улицата ще ядем хурката
©

"Лувърът" е един от най-големите световни музеи. Всеки ден го посещават над 30 000 посетители. Чест за нас е, че имаме самостоятелно представяне на България в него. Това каза министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в предаването "Още от деня" по БНТ.

Изказвам голяма благодарност на хората, които помогнаха за представянето на нашето културно наследство. Министърът на културата изказа специална благодарност на директора на НИМ проф. Божидар Димитров.

Той изтъкна, че приходите и рекламата за страната ни ще бъдат огромни. "Ние ще влезем в културната история на света. Ставаме държава със световно културно значение". "Лувърът е голяма работа", изтъкна министър Рашидов.

Аз се пазя да правя политически изказвания. Лесно се събаря - трудно се строи. Хората, които не са направили и една тоалетна нямат право да изровят и три дървета, изтъкна културният министър.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко критикува поведението на българските граждани, които за щяло и нещяло излизали да протестират. "Улицата на може да определя развитието на държавата. Който си играе с улицата остава на улицата. Трябва да стабилизираме държавата. Ако на всяко идване на  власт ние излизаме на улицата и клатим кабинета утре ще закрием някое министерство", посочи културният министър.

Той изтъкна, че всеки ден реве за бюджета за култура.

"Ние като падне малко дъжд и ореваваме орталъка. Видяхте във Фукушима как хората се обединиха, мобилизираха цялата си енергия и се възстановиха. Природни бедствия ще има, но трябва да сме обединени. Ако продължаваме да се забавляваме на улицата ще ядем хурката. Трябва да се даде шанс на кабинета, много добре работят момчетата. Това което се разказва на улицата са легенди.  Има спорове в кабинета, псуваме, разправяме се, но те са градивни, в името на нещо добро", завърши Рашидов".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2297 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.03.28 | 16:11

6
Obluchvat ni qko , iskat da im povqrvame , da ama ne , ima li izdunki na ULICATA , samo taka shte im napomnqme che ni ima .

2015.03.28 | 16:10

5
Zaplashva li ni ???? Neshto ne razbrax . Spored nego da mulchim i pokorno da gi sledvame . Xaresva ni , ne xaresva ni , koi ni pita .
.....

2015.03.28 | 16:09

1
защо ВСЕКИ който докопа власта започва да ; убеждава ; колко е добре Той да ме ограбва

2015.03.28 | 16:10

4
Ами докопай се и ти ако имаш нужните качества.

2015.03.28 | 16:09

2
Как ще сравнява тоя пияница японците с Бай Ганьо ? Да бега да си допива,че като е пиян не ръси глупости !

2015.03.28 | 16:10

3
Ти като се чувстваш бай Ганьо не значи, че всички са такива.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини